RocknRolla (2008)

5

rocknrolla ver2 202x300 RocknRolla (2008)Actori: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Idris Elba

Ciudat om, Guy Ritchie asta, mi-am zis intr-o zi. Si nu, nu pentru ca a regizat si scris “RocknRolla”, “Revolver” sau “Snatch” ci pentru ca a fost casatorit cu Madonna:P Consider ca filmul este unul de vazut acasa si nu in cinematografele romanesti unde 3 sferturi din sala rade si cand se scobeste in nas Leonardo DiCaprio, inainte sa moara in Titanic. Stiti, genul ala de filme pentru care mie-mi trebuie subtitrare ca sa pot sa zic la final: “nu mi-a placut, dar l-am inteles” ? Ei bine, unul din exceptii este acesta. Nu pot sa zic ca m-a dat pe spate, dar este suficient de bun cat sa ma mai uit si a doua oara la el.

Actiunea filmului se petrece in Londra, loc numai bun pentru investitorii in imobiliare, dar si o capitala prielnica pentru mafie si coruptie.

rocknrolla460 RocknRolla (2008)

Lenny este omul cu care ar trebui sa stai de vorba in cazul in care ai o tranzactie de milioane, iar Uri este un rus care stie cui trebuie sa-i vireze banii. Ca sa facem long story short va spun doar ca banii, coruptia si mafia este ca la ea acasa. Misterul, replicile destepte si situatiile imprevizibile sunt lucrurile ce fac deliciul acestui film.

rock RocknRolla (2008)

Finalul mi s-a parut putin tras de par si fac referire aici la detaliile care ni se arata dupa ce pe parcursul desfasurarii actiunii nu ni se lasa mai deloc indicii. Este ca si cum cineva iti zice “ghiceste la ce numar ma gandesc”. Recunosc insa ca mi-a placut stilul modern in care a stiut regizorul sa prezinte un oras atat de frumos, chiar te face sa realizezi ca totul se petrece in zilele noastre. Putine filme reuesc asta.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Stil alert caracteristic lui Ritchie si rasturnari de situatie non-stop.
    Intr-un top personal cu filmele regizorului Roc’n’rolla se pozitioneaza pe locul 3 totusi:) dupa Lock, Stock and Two Smoking Barrels si Snatch.
    Dar, dar, darrr sa nu uitam de Sherlock Holmes cu premiera chiar de Craciun…in US! La noi dupa:D

  2. […] firesc și o continuare în același stil arhicunoscut al regizorului britanic, vezi Snatch, vezi RocknRolla . Chiar dacă aveați o altă imagine a faimosului detectiv din cărțile lui Arthur Conan Doyle, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.