Dark Country (2009)

2

Despre acest film vă vorbeam prin iulie, când v-am prezentat aici trailerul şi v-am spus că Thomas Jane debutează ca regizor cu această producţie. La vremea aceea m-am declarat destul de nesigură în ceea ce priveşte calitatea filmului, însă extrem de curioasă să aflu despre ce era vorba în toată acţiunea. După ce l-am urmărit pot spune că nu sunt chiar dezamăgită. Mă aşteptam la mai puţin din partea peliculei şi de aceea mă declar relativ mulţumită de rezultat. La scenariu aş avea câte ceva de comentat, montajul cred că a ieşit destul de bine, mi-a plăcut cum au jucat Thomas Jane şi Lauren German. Cât despre regizor, mie mi-a plăcut ce a făcut şi cum i-a ieşit :D. În mare parte, “Dark Country” a fost pentru mine o experienţă ciudată, captivantă în unele momente şi chiar nonconformistă. Confuzia mi-e şi mai mare dacă iau în calcul faptul că nu pot spune că am înţeles în totalitate pelicula.

Iar aici intervine minusul legat de scenariu, menţionat mai devreme. Nu mi-a plăcut cum s-a terminat.

ikcdxm8s1udomh99ktqo Dark Country (2009)

Şi nu pentru că ar fi un final prost sau nepotrivit, ci pentru că, pur şi simplu, ăla nu e un final. Cu toate că ideea mi s-a părut bună, chiar originală aş zice, dar îi mai trebuia ceva adăugat. Nu cred că e completă sau suficient de complexă. Mi-e greu să vă fac să înţelegeţi cât mai bine la ce mă refer, fără să dezvălui toată surpriza. Să zicem doar că există nişte piese în film care nu se potrivesc foarte bine. În afară de acest aspect, am numai cuvinte de bine. Mi-a captat interesul încă de la început, chiar dacă pe la jumate am avut nişte momente în care l-am pierdut, a revenit destul de repede. Mi-a plăcut cum a fost filmat, unghiurile folosite pentru unele scene, culorile alternante şi, chiar dacă m-a uimit la început, coloana sonoră nu mi-a displăcut total. Nu aş alege muzica clasică pentru scenele mai “fierbinţi”, dar nu a sunat chiar aşa de rău.

vlcsnap15589066 Dark Country (2009)

Ce ar mai fi de zis? Pentru un film care nu a avut foarte multe resurse la dispoziţie, consider că a ieşit mai mult decât acceptabil. Din fericire nu a fost vorba de niciun zombi, monstru sau mai ştiu eu ce. Nu o să ghiciţi cine e bărbatul mutilat pe care îl iau cei doi soţi. Iar eu nici nu o să vă spun despre ce era vorba şi care era marele mister. Oricum, acţiunea e deştept construită astfel încât să înţelegi toată enigma la final. Până atunci nu vei avea decât nişte teorii îndoielnice.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. “Dark country”, un debut regizoral bun pentru Thomas Jane. Mi-a placut faptul ca reuseste sa te tina in priza pe aproape toata durata lui, iar la final te surprinde cu o “bucla temporala” sau sa-i zic mai bine “spatio-temporala” in care personajele sunt captive. Poate era previzibil, poate nu, poate pelicula merita un deznodamant mai bun, insa cel mai important, e filmata intr-un mod cat se poate de original.

    Nu inteleg insa ce cauta o lopata in mana lui Thomas Jane pe poster.Nu aveau asa ceva in film, doar o cheie pentru roti.Ups!

  2. Desi nu sunt deloc o fana a genului, am incercat sa-l vad.Am reusit pana la momentul in care ranitul se ridica de pe bancheta si cere o tigara.Mai departe nu am mai vrut, pt ca mi s-a parut aiurea de tot.Nu vreau sa ma hazardez, dar ranitul semana foarte tare cu actorul principal…:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.