Leatherheads (2008)

4

Mi-a facut placere sa-l vad pe Clooney intr-o comedie, mai rar, dar se intampla. Si desi filmul are ca subiect sportul (fotbalul american) au fost multe momente in care am uitat lucrul asta. Asta si pentru ca regizorul (chiar George Clooney) a pus mai mult accentul pe personaje decat pe sport. Daca vreti sa vedeti un film cu fotbal american, drama si ce mai vreti voi uitati-va la “Remember the Titans“, nu la acesta. Renée Zellweger face un rol foarte misto in film, cam la modul celui facut de Jessica Biel in “Easy Virtue“. A fost o vreme in fotbalul american cand fotbalul jucat la colegiu era mai agreat decat cel profesionist, pentru ca acesta din urma practic nu exista sau era jucat de oameni de rand, din localitate. Desi nu este inspirat din evenimente care s-au intamplat in realitate productia se bazeaza pe multe lucruri care pot fi verificate, pentru perioada respectiva.

Povestea filmului incepe cu echipa de fotbal american a lui George Clooney, echipa care nu reuseste sa adune la stadion (pe camp) mai mult de o mana de spectatori.

Lucrurile se complica atunci cand sponsorul decide sa paraseasca echipa. In alt plan, in alta liga, fotbalul american la colegiu era foarte popular, iar America avea o vedeta. Carter Rutherford era nu doar un jucator foarte bun ci si un erou national dupa ce reusise sa captureze mai multi soldati, in razboi. Solutia pe care o gaseste Dodge (G. Clooney) este aceea de a-l convinge pe Carter sa joace in liga profesionista. Si ce rol are Renée Zellweger? Aceasta este o reporterita ce incearca sa afle adevarata poveste din spatele copilului Americii.

Desi interesant, consider filmul unul pe care nu o sa-l mai vezi si a doua oara. Sa retineti insa faptul ca la inceput regulile in fotbalul american erau simple: nu existau. In film o sa gasiti detalii despre ce si cum s-a intamplat sa se schimbe ceva. Inainte sa-i dati “play” mai ganditi-va si ca are aproape 2 ore, 2 ore in care nu garantez ca vei sta cu ochii tintiti pe ecran.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Subiectul imi place mult de tot. Ma gandesc la filme bune bazate pe acesta, precum “Gridiron Gang”. Am sa il vad cu siguranta.

  2. […] de regizor, după Confessions of a Dangerous Mind în 2002, Good Night, and Good Luck în 2005 și Leatherheads în 2008. Îmi place George Clooney ca actor încă de pe vremea când când era medic pediatru în […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.