George Clooney regizeaza cel de-al cincilea film din cariera sa

0

george clooney 01 460x304 George Clooney regizeaza cel de al cincilea film din cariera sa

George Clooney (The Descendats) va regiza un nou film, numit The Yankee Comandante. Proiectul este unul interesant, avand la baza un articol publicat de David Grann in New Yorker. Este povestea adevarata a americanului William Alexander Morgan, care i-a ajutat pe rebelii cubanezi si pe Fidel Castro sa il indeparteze de la putere pe Fulgencio Batista in 1959. William Alexander Morgan a devenit a doua persoana din afara Cubei care a primit titlul de Comandante. Pe tot parcursul luptei duse pentru inlaturarea lui Fulgencio Batista de la putere, Morgan si-a mentinut vederile sale anti-comuniste si a ramas convins ca Fidel Castro nu era un comunist.

Che and fidel 460x318 George Clooney regizeaza cel de al cincilea film din cariera sa

Dupa ce Fidel Castro a ajuns la putere si a inceput sa isi manifeste convingerile socialiste, Morgan a ajuns la inchisoare, fiind interogat despre relatia pe care se presupunea ca o are cu serviciile secrete din SUA. Americanul a fost impuscat in 1961. La doua luni dupa uciderea lui Morgan, Fidel Castro a declarat Cuba ca fiind o tara socialista. The Yankee Comandante va fi produs de George Clooney si Grant Heslov. Cei doi au fost implicati si in productia peliculei Argo, debutul regizoral al lui Ben Affleck. Filmul lui Ben Affleck va fi lansat pe data de 12 octombrie 2012.

george clooney1 460x339 George Clooney regizeaza cel de al cincilea film din cariera sa

George Clooney mai lucreaza la proiectul intitulat Monuments Men, a carui actiune are loc in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Filmul are in centru un grup de experti in arta ales de guvernul Statelor Unite ale Americii pentru a gasi opere furate de nazisti. Pelicula se bazeaza pe cartea lui Robert M. Edsel intitulata “The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History”. Scenariul si regia ii apartin lui George Clooney, actorul urmand sa aiba si un rol in acest film. Ca regizor, George Clooney a realizat patru filme: Confessions of a Dangerous Mind (2002), Good Night, and Good Luck (2005), Leatherheads (2008) si The Ides of March (2011). Pe actorul american il vom mai vedea anul viitor si in filmul SF Gravity (regia: Alfonso Cuaron), alaturi de Sandra Bullock.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.