Grudge Match (2013)

0

Sylvester Stallone și Robert De Niro sunt doi actori familiarizați cu boxul. Stallone este obișnuit mai mult cu acest sport dacă ne gândim la seria Rocky, dar și De Niro are ceva experiență având în vedere că l-a interpretat pe celebrul Jake LaMotta în Raging Bull acum mai bine de 30 de ani. Nu este pentru prima oară când ei sunt împreună într-un film, au mai jucat în Cop Land, un film prost despre polițiști corupți.
Dar ce-i mâna pe ei în luptă ? Dacă trecem peste aspectul financiar care sigur că a primat în acest caz cred că cei doi s-au gândit că este și o modalitate de distracție. De altfel, De Niro, atunci când nu face pe mafiotul, alege tocmai asemenea roluri amuzante, iar Stallone se simte bine atunci când încearcă să retrăiască gloria de altădată ca star al filmelor de acțiune.

grudge match 3 460x258 Grudge Match (2013)

Henry “Razor” Sharp (Sylvester Stallone) şi Billy “The Kid” McDonnen (Robert De Niro) sunt doi foști boxeuri celebri, rivali de temut, care au avut perioada de glorie prin anii ’80. Au avut și două meciuri între ei, unul câștigat de Sharp, cel de-al doilea de McDonnen și fusese programată și o a treia partidă care urma să stabilească cine este cel mai bun dintre ei. Dar cu câteva săptămâni înaintea meciului Sharp își anunță retragerea din activitate, veste care îl irită peste măsură pe McDonnen și care surprinde lumea boxului, mai ales că nu este oferită o explicație mulțumitoare pentru acest gest. După ani și ani cei doi se reîntâlnesc la filmările pentru un joc video și începe imediat scandalul între ei. Un întreprinzător isteț crede că va da lovitura dacă îi va convinge pe cei doi să intre în ring pentru ultima oară. Cei doi acceptă cu greutate, dar o fac și pentru că au rămas multe lucruri nerezolvate între ei și acesta este un bun prilej să le lămurească pentru totdeauna.

grudge match 4 460x258 Grudge Match (2013)

E bine că filmul este comedie. Dar chiar dacă ar fi fost dramă, cred că tot comedie ar fi ieșit pentru că nu poți lua în serios doi bătrânei care își cară pumni în cap. E un lucru bun că filmul a fost realizat de Peter Segal, un regizor specializat pe comedie, din palmaresul căruia amintesc doar Anger Management, 50 First Dates și Get Smart. Și e la fel de important că actorii principali nu se iau în serios, ba chiar pe alocuri Stallone își parodiază prestația sa din seria Rocky. Cu succes. Chiar dacă știi că ideea de la care se pleacă e foarte puțin probabilă, totuși filmul e mai amuzant decât pare la prima vedere, are faze la care râzi mult, replici deștepte și scene construite cu cap. Nu e probabil cea mai bună comedie a anului, dar este un film care te poate relaxa și binedispune.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.