Serial: The Mentalist (2008)

4

The Mentalist” este genul de serial care începe bine, dar continuă prost. Sau, cel puţin, aşa mi s-a părut mie. Primul sezon a fost interesant, captivant, antrenant şi alte adjective ce se termină în “-ant”. L-am urmărit cu plăcere şi l-am introdus în lista mea de seriale “light”, ce pot fi urmărite atunci când vrei doar să te relaxezi şi să nu te mai gândeşti la nimic ce ar presupune un efort intelectual major. Când a început cel de-al doilea sezon, lucrurile s-au schimbat în rău. În loc să evolueze, serialul a involuat. Nu s-a mai pus accentul pe analiza psihologică, comportamentală sau a limbajului non-verbal. În schimb, s-au axat pe acţiune, pe evenimente, lăsând la o parte lucrurile cu adevărat interesante. De aceea, sfatul meu este să vă opriţi la primul sezon. Al doilea devine o pierdere de timp lipsită de sens. Ca să mă înţelegeţi mai bine, imaginaţi-vă că primul sezon este o combinaţie între “Lie to me” şi “Criminal Minds“, iar cel de-al doilea… nu ştiu, oricum ceva mult mai prost.

Avem un tip, Patrick Jane, foarte inteligent şi cu o capacitate excepţională de a-i manipula pe cei din jur. De altfel, acesta este talentul său. O vreme a susţinut că are puteri paranormale, că poate citi gândurile oamenilor.

766161vlcsnap 2810617 Serial: The Mentalist (2008)

De fapt, era doar un şarlatan ce îşi folosea puterea de deducţie şi de observaţie pentru a-i face pe oameni să creadă în el şi a-i stoarce de bani. Însă, din exces de zel, face o greşeală care îl va costa vieţile membrilor familiei sale. După această întâmplare, pentru care nu se va putea ierta niciodată, se alătură poliţiei, devenind un fel de consultant, sperând ca într-o bună zi să-l prindă pe criminalul în serie, Red John, care îi omorâse soţia şi copilul. Aşadar, acesta este conflictul principal al acţiunii. Evident, nu fiecare episod îl are în centrul atenţiei pe Red John. Astfel, pe parcursul celor două sezoane consultantul nostru va ajuta poliţia să închidă cât mai multe cazuri şi să-i prindă pe criminali. Nu o va face singur, de capul lui, ci ajutat de o echipă formată din patru persoane: Teresa Lisbon (şefa sa), Kimball Cho, Wayne Rigsby şi Grace Van Pelt.

the mentalist red johns friends Serial: The Mentalist (2008)

Despre jocul actorilor nu ar fi multe de spus pentru că nu prea există. În afară de personajul lui Simon Baker, care este evidenţiat în permanenţă, celelalte personaje sunt destul de şterse. În principiu, farmecul lui Simon Baker şi modul în care îşi interpretează rolul, fac tot serialul. “The Mentalist” nu este extraordinar, nici măcar bun, însă, aşa cum am afirmat la început, e “light” şi merge văzut mai ales dacă eşti adeptul producţiilor poliţiste combinate cu puţină teorie psihologică.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. esti un fraier,tu,ala care a comentat,cica,acest serial!!trebuia sa te faci regizor daca esti atat de inteligent…sau mai bine spus”intelijent”.esti tare “intelijent”

  2. De fapt, sunt o fraiera. Ankha, imi pare bine. Inca ma mai gandesc la treaba cu regia. Daca nu imi reuseste ce am deja in cap, o sa iau in considerare si aceasta alternativa. Multumesc pentru complimente, esti tare draguta. O zi buna si tie! 🙂

  3. Bravo Ankha! Si pe mine m-ai suparat putin cu review-ul tau insa cand am vazut cum ai reactionat aici…Bravou!

    Cat despre serial: light, destul de inteligent, dimpotriva…mi se pare ca Simon Baker joaca excelent…de multe ori mi-a placut cum sarea de la o stare la alta etc…si mi-a placut pana la capat…toate sezoanele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.