Kidding (2018)

1

Aflat într-un con de umbră de mai mulți ani, Jim Carrey iese la rampă într-o producție de televiziune, mai exact un serial de comedie. Jim Carrey și comedia sunt cam sinonime totuși. Când spui Carrey te gândești imediat la ceva amuzant. Nu mai înșir aici toate rolurile lui celebre în registrul comic că le știe toată lumea. Totuși, Jim Carrey a dovedit că poate juca și altceva, alt gen și mă gândesc la Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Mai sunt și altele, dar am dat acest exemplu deoarece actorul face din nou echipă cu Michel Gondry, regizor și la filmul din 2004 și la acest serial. Iar acesta este un indiciu important pentru că serialul nu este chiar ce se aștepta lumea de la el. Adică, bănuiesc că oamenii ar fi vrut ceva ușurel și să râdă mult. Doar nu e chiar așa.

kidding 1 460x259 Kidding (2018)

Jim Carrey este Jeff, cunoscut mai ales ca Mr.Pickles, realizatorul, prezentatorul unei celebre emisiuni pentru copii. Omul este o legendă în viață, mai multe generații crescând cu poveștile și cântecele sale. Dar în acest moment Jeff traversează cea mai grea perioadă din viața lui. Trebuie să depășească pierderea unuia dintre cei doi copii (gemeni de fapt), mort într-un accident rutier. Tragedia l-a îndepărtat de soția, el s-a mutat de acasă, iar femeia și-a găsit pe altcineva deși nu sunt divorțați. Copilul lor traversează cu dificultate perioada de preadolescență, dorindu-și ca părinții lui să îl înțeleagă. În fine, dorința cea mai mare a lui Jeff, pardon, a lui Mr.Pickles, este să facă o emisiune în care să le explice copiilor cum e cu moartea, cumva ca un omagiu pentru fiul dispărut.

kidding 3 460x218 Kidding (2018)

Producătorul emisiunii, interpretat de Frank Langella, nici nu vrea să audă, gândindu-se că așa ceva ar fi moartea audienței și ar putea îndepărta definitiv copiii de această emisiune. Jeff însă nu-și găsește locul și face tot felul de gesturi care îi pun pe gânduri pe realizatorii showului. Acestea nu sunt singurele personaje din serial.  O mai avem pe sora lui Jeff, care lucrează de asemenea la emisiunea pentru copii, și care dezvoltă niște povești interesante cu soțul ei și cu copilul lor.

kidding 2 460x258 Kidding (2018)

Kidding nu e chiar genul de comedie la care vă așteptați. E comedie, dar neagră. Și dramă. Și această combinație chiar e una reușită. Că nu știi niciodată ce te va lovi și de unde te va lovi. Se trece cu naturalețe de la un registru la altul, nu e nimic forțat, sunt faze amuzante, replici super inteligente, iar interpretarea tuturor actorilor e impecabilă. Cu un plus, evident, pentru Jim Carrey. Personajul său e unul extrem de complex. Prin fișa postului ar trebui să fie unul amuzant, ca binedispune copiii, dar în realitate este un tip profund, plin de umanitate, empatie, care ar vrea ca lucrurile să fie ca înainte de tragedie, dar așa ceva e imposibil. Și dintr-o dată el nu își mai găsește locul, nici în lume, nici în emisiune.

Kidding are 10 episoade în primul sezon până acum fiind difuzate patru. Serialul poate fi urmărit pe HBO Go.

Vizionați trailer:

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.