Serial: Psych (2006)

1

I know, you know, that I’m not telling the truth/ I know, you know, they just don’t have any proof/ Embrace the deception – learn how to bend,/ Your worst inhibition’s gonna psych you out in the end”. Da, de ce să nu recunosc că m-a prins şi pe mine. Cel puţin genericul, căci despre serial am mai multe de zis. Am urmărit cu plăcere primul sezon, însă din al doilea a început să mă plictisească. La capitolul bile albe intră personajele frumos interpretate (James Roday e vedeta serialului şi se mulează perfect pe personaj) şi glumele reuşite. La capitolul bile negre intră restul scenariului. Adică, scuzaţi-mă, dar alea nu sunt cazuri serioase. Fără mişto, din multe puncte de vedere serialul mi s-a părut a fi o glumă şi nu o spun metaforic. Dacă e plin de clişee? Evident. Te face să râzi? Şi asta. Punctul forte? Ironia, zic eu şi duo-ul format din Shawn şi Gus.

Oricum, „Psych” nu e genul de producţie de la care să ai aşteptări mari. De asemenea, în trecut v-am vorbit de un alt serial care, după mine, seamănă cu acesta. „The Mentalist” pot spune că e chiar opusul serialului de faţă.

f3coxi 459x306 Serial: Psych (2006)

Totul începe atunci când un tânăr pe nume Shawn Spencer este arestat şi interogat în legătură cu ultimele cazuri la închiderea cărora participase în mod indirect. Acesta le dăduse poliţiştilor nişte ponturi foarte bune, trezindu-le astfel suspiciunea că el ar fi fost creierul din spatele nelegiuirilor. Ce nu ştiau poliţiştii era faptul că Shawn avea un talent în observarea detaliilor, dezvoltat încă de mic copil, şi o extraordinară putere de deducţie. Până la urmă îi convinge pe poliţişti că era de fapt un medium şi alături de prietenul său din copilărie, Gus, îi ajută la rezolvarea cazurilor ce vor apărea pe parcursul celor patru sezoane. În mare, „Psych” îşi păstrează cam aceeaşi idee până la final, excepţie fac vreo două episoade (An Evening with Mr. Yang şi Mr. Yin Presents) care sunt ceva mai serioase. Preferatul meu a fost „Tuesday the 17th” care este un fel de parodie „Friday the 13th”.

psych hill lawson roday cena2 1264536852 460x306 Serial: Psych (2006)

Psych” nu e pentru cei care caută ceva inteligent care să le pună la treabă cerebelul. Mai degrabă, e pentru cei care vor să petreacă 50 de minute de destindere. Nu ştiu dacă voi alege să urmăresc şi sezonul cinci, care va rula în S.U.A începând cu 14 iulie, dar cum nu-mi place să las lucrurile neterminate, există şanse bune să îl duc până la capăt. Vouă va plăcut „Psych” până acum?

Vizionati promo:

1 COMENTARIU

  1. Serialul a fost bun, interesant, dar sezonul 4 deja e deja prea mult…nu mai razi, nu mai este poveste…nimic…pacat 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.