Slumdog Millionaire (2008)

44

2968978540 b3a8f207bc 202x300 Slumdog Millionaire (2008) Actori: Freida Pinto, Dev Patel

Inteleg ca filmul asta este unul dintre cele mai apreciate ale momentului. Sa iei Globul de Aur pentru cel mai bun film din 2008 nu e de ici de colo. Inteleg ca toata actiunea se petrece in india si filmul incearca a fi un film indiano-american fara celebrele dansuri de la Bollywood (bine, e unul in final). Mai inteleg ca majoritatea zic ca este o super poveste ce te poate face sa versi si niste lacrimi. Mie nu mi-a placut. Nu mi-a placut atat de mult pe cat e laudat. Da, e dragut, e simpatic, e dramatic, e cu copii si greutati, dar Globul de Aur??? wtf!

Sa va spun si o parte din poveste. Doi frati din capitala Indiei fug de acasa atunci slumdog 01 580x306 300x158 Slumdog Millionaire (2008) cand cartierul lor este atacat de niste “huligani?”, iar mama lor este omorata. Fug copii si incearca sa traiasca cersind si dormind prin trenuri. Pe aici povestea incepe sa semene cu Filantropica (putin, nu mult). Si unde apare fata? ca da, apare si o fata si incepe si o mica poveste de dragoste. Fata apare cand fugeau ei din cartier. Un “camatar?” strange mai multi copii ce-i forteaza sa cerseasca, dar baietii reusesc sa fuga. Si trece vremea si baiatul ce o placea pe fata (unul din frati, nu cel smecheras) ajunge sa participe la “Vrei sa fi miliardar”. Defapt filmul incepe cu baiatul care este in arestul politiei pentru ca organizatorii nu credeau ca este in stare de a raspunde corect la un anumit numar de intrebari si se crede ca triseaza. Iar in timp ce este el la puscarie, ii spune slumdog millionaire fl 01 300x200 Slumdog Millionaire (2008) comandantului toata povestea de mai sus. Participantul la “Vrei sa fi miliardar?” creaza o isterie nationala dupa ce dintr-un sarman (slumdog) ajunge sa fie pus in fata ultimei intrebari din concurs, cea pentru marele premiu.

Download subtitrare “Slumdog Millionaire” in curand.

Filmul mi-a adus aminte mai mult de cat de tare era “Vrei sa fi miliardar?” decat sa-mi provoace asa criza de tristete. Povestea mi se pare una oarecare. Ca este in India si ca-i arata pe 2 frati nu-mi arata nicio diferenta. Unii il vor lauda, altii vor astepta (la fel ca mine) un final spectaculos… ce nu va veni niciodata.

Rezerva bilete la film:
rezerva bilet la film Slumdog Millionaire (2008)

Vizionati trailer:

44 COMENTARII

  1. E adevarat ca nu e un film foarte bun , dar probabil s-au uitat pe lista si au vazut ca si celelalte sunt destul de slabute, asa ca au dat premiul unei realizari care pare mai altfel , mai diferita , desi povestea (trista si tragica) e indiana iar sfarsitul [cenzurat].

  2. Chiar azi am vazut o emisiune la teveu’ in care se prezenta filmul cu pricina. Intre timp, se cerea si parerea actorilor la capitolul ‘cele mai bune filme din 2008′ si multi il alesesera pe asta ca fiind partizan. Sunt curioasa acum ce-i de capsoru’ lui. 🙂

  3. E bun. Nu fantastic…..nu de netrecut cu vederea….doar bun. Frumoasa fata din film….daca nu era asa nu cred ca rezistam pan la final. :))

  4. in orice minciuna gasesti un strop de adevar , in filmul asta , eu am urmarit adevarul , greutatile pe care le au cei doi frati nu siropoasa poveste romantica.Floryan , se pare ca te dai un critic de film , daca chiar te tii a fi asa ceva , cum de nu poti observa originalitatea prin care e spusa povestea , trecerile din platoul emisiunii in viata lui Jamal atat de perfecte , sountrack-ul care se potriveste atat de bine cu scenele din film , prestatia actorilor , chiar si a celor doi care ii interpreteaza pe Jamal-copil si Salim-copil ? Toate aceste ingrediente fac un film sa fie considerat bun , nu doar povestea insasi .

  5. Ai un site reusit..Ma bucur ca cineva in Romania poate sa faca treaba asta…ma bucur ca scri despre filme..Dar daca asta e parerea ta despre filmul asta inseamna ca nu poti aprecia un film..si probabil esti fan desene animate sau filme cu Steven Seagal…Eu vad in medie doua filme pe zi..Am vazut multe filme…Si pot spune ca Slumdog Milionare e unul dintre cele mai bune vazute…Tin sa mai precizez ca filmul e in top 250 pe imdb pe pozitia 34…cele mai bune filme facute vreodata…

  6. ok!am inteles..e un film bun l-am vizionat..!insa Globul de Aur?wtf?mai degraba preferam Gran Torino..pacat nu inteleg cum de nu a fost nominalizat macar..!Nu m-ar mira ca filmul asta sa ia si Oscarul..!as vrea sa dau o replica la ‘justme’ si sa-i aduc aminte ca nu conteaza pe ce loc se afla filmul in imdb.. vorbim aici de un premiu Golden Globe..!e irelevant..la fel cum in top 100 este si unul dintre cele de succes filmesi anume The Dark Knight.!dar asta nu inseamna ca i se cuvenea un premiu..!nu ma intelege gresit..in afara de rolul magnific facut de Ledger restul este doar pt public..!

  7. My bad acum m-am trezit..:)) e mai sus commentul meu…Poate ai timp sa mai vezi o data filmul si sa-ti schimbi parerea…M-as bucura..:)

  8. cel mai tare film e combinat indian si oleaca european nu rezistati e cel mai tare:):):) BRAVO!!!!!! :X are si o poveste de dragoste foarte tare:X:X:X:)

  9. dienutza…anul acesta chiar nu au fost slabute filmele.adica revolutionary road e chiar un film adevarat, iar in frost/nixon frank langella da recital de actorie.Cat despre slumdog milionare si benjamin button…amndoua sunt frumoase.
    aa si liviu daca vrei sa vezi un film impecabil montat, recomand seven pounds.sunt niste cadre chiar frumoase…daca il vezi o sa sti despre ce vb

  10. Si mie mi-a placut mult. Nu ma asteptam sa castige premii, pentru ca in general asta ma face suspicioasa, dar unul din filmele mele preferate, “Crash”, a luat chiar Oscarul, deci…
    Slumdog e ceva nou, ceva ce eu nu am mai vazut la un film. Atat. Cred ca merita vazut.

  11. wtf? eu zic sa-l revezi! si, cum am mai zis cineva, filme slabe anul asta “catindate”, nu prea, asa ca: nici scuza, nici acuza nu stau in picioruse. bun film, genial regizor (mai ales ca-i british 😉 ). sa nu uitam de co-regie, cum altfel decat bollywoodiana putea fi?

  12. acum 15 minute am terminat de vizionat filmul…mi-a placut foarte mult…este un film reusit din toate punctele de vedere..MERITA VIZIONAT! PS:mi-a placut mai mult decat “the curious case of B.B ..”

  13. Mie mi s-a parut un film foarte, foarte bun.
    Trailer-ul asta dezvaluie prea mult din poveste, ii strica misterul 🙁

  14. Complet de acord cu Dienutza. Slăbuţe filme au mai fost anul trecut. Cel puţin cele nominalizate la Oscar. Şi dintre toate acelea trebuia să ia premiul cel mare un film diferit, iar Slumdog a fost filmul potrivit la momentul potrivit.
    Mie mi-a adus aminte de Cidade de Deus. Un film cu mult mai bun, care, la acea vreme, nu a reuşit decât să fie nominalizat la Oscar. Dar aceste premii contează mai puţin. Cine poate să-mi spună, vorbind foarte serios, că Titanic este un film excepţional!!!
    În plus, destul de neverosimilă succesiunea întrebărilor, chiar în ordine cronologică!

  15. Nici mie nu mi-a placut filmul foarte mult… Dar ideea a fost superba si noua ( ceea ce nu vad foarte des pe micile sau marile ecrane! ) .

  16. sa fim seriosi; nu se ridica la nivelul unui cidade de deus si in nici un caz nu e film de oscar(8)…

  17. @razvan: perfect de acord cu tine. Slumdog Millionaire este doar un film puţin exotic şi, aşa cum spunea şi anca, aduce ceva nou şi nimic în plus.
    Însă am auzit sintagma asta la multe persoane: nu este un film de Oscar. Cum ar trebui să arate un film de Oscar?

  18. este un film deosebit si pacat ca nu prea avem cu ce sa il comparam.
    acu apar doar 2-3 filme bune pe an ceea ce este aiurea de tot

  19. Astept cu nerabdare sa vad si acest film, astept doar pentru faptul ca a luat cateva premii, dar in sinea mea nu ma prea astept sa fie chiar filmul anului, in fine om trai si om vedea

  20. Ah despre filmul acesta vorbea varumeu 🙂 zicea el ceva ca e genu vrei sa fii miliardar, mersi !!! abia astept sa-l vad.

  21. vizitez acest site de vreo 18 luni cred insa nu am postat niciodata.Un singur lucru va cer si anume pe viitor fiti impartiali in comentariile de film pentru ca influenteaza mult comentariul vostru si nu toti impartasim aceleasi gusturi si pareri.multumesc si sper sa luati in considerare rugamintea mea.

  22. ai auzit de fairy tail? ai citit cartea? e ‘the feel good movie’. nu trebuie sa-ti placa tie…insa este un film cu atatea premii luate (si nu pe nimic)…ca sa nu mai vorbesc de nominalizari…
    incearca sa fii macar putin obiectiva.

  23. E un film extraordinar, pe care, mai nou multi au tendinta sa-l puna in categoria celor mediocre, si asta dintr-un singur motiv: a fost atat de mult mediatizat incat a urmat traseul filmelor de duzina. Am vazut si Cidade de Deus si filme destul de anonime realizate pe aceeasi tema si, sincer le intrece cu mult. DA a meritat GLOBUL DE AUR si toate OSCARURILE, desi pretul a fost transformarea dintr-un film ce putea fi “exclusivist” in unul mult prea comericializat( nicidecum comercial)

  24. […] The Amazing Spider-Man, filmat in formatul 3D in intregime, va fi lansat pe 3 iulie 2012, iar distributia ii mai include pe: Emma Stone (Easy A), Rhys Ifans (Notting Hill, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1), Martin Sheen (Apocalypse Now, The Departed), Sally Field (Forrest Gump, Steel Magnolias) si Irrfan Khan (Slumdog Millionaire). […]

  25. […] Pinto cunoscută în lumea bună a filmelor prin rolurile din Slumdog Millionaire si Rise of the Planet of the Apes urmează să joace alături de Riz Ahmed (Four Lions) în […]

  26. […] Pinto, actrita indiana care a devenit cunoscuta pentru rolul sau din Slumdog Millionaire, a participat la o sedinta foto pentru revista britanica Esquire. Actrita va aparea pe coperta […]

  27. […] a human life. Dacă numele Danny Boyle nu vă sună cunoscut, atunci cu siguranță ați auzit de Slumdog Millionaire, 127 hours și Trainspotting. Toate cele 3 filme aparțin acestui regizor, care are în palmares un […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.