Brave (2012)

4

Fiind un fan înrăit al animaţiilor de tot soiul, fără a discrimina în drepturi anumite studiouri producătoare de “măzgăleli” pe marele ecran, am ajuns să iubesc orice poveste desenată pe peliculă. Cu părere de rău pot spune că anul acesta fluxul de apariţii de benzi desenate a scăzut dramatic iar multe dintre ele au fost o continuare ale unor francize, ca de exemplu Ice Age 4: Continental Drift  şi Madagascar 3: Europe’s Most Wanted. Numărul mic de filme de acest gen e însoţit din păcate şi de-o calitate îndoielnică la nivel de scenariu, o serie de lansări ce nu depăsesc pragul de mediocritate.

Brave 2012 460x259 Brave (2012)

Trecând la filmul de faţă, Brave e produs de cei de la Pixar, care au fost “acuzaţi” de-o depărtare faţă de tipul lor de animaţie şi o abordare a lumii fantastice printr-o apropiere de domeniul de activitate a celor de la Disney. Această apropiere pare a fi menită pentru a mai fura din audienţa crescută de care se bucură povestile cu prinţese şi basmele frumos cosmetizate. O mică deviere de la cursul normal ce are în prim plan povestea unei prinţese războinice răzvrătită dintr-un regat barbar undeva în Anglia pre-medievală. Cu un decor ales în mod inspirat şi o serie de personaje comice dublate de vocile actorilor Kelly Macdonald, Billy Connolly şi Emma Thompson, animaţia Brave are punctele ei forte dar şi defectele inevitabile după cum vom vedea în următoarele rânduri.

Basmul în viziunea celor de la Pixar arată destul de original cu o serie de elemente decoristice bine implementate cu ajutorul unor cadre întunecate ce reusesc să redea atmosfera din jurul misterului practicilor magice de demult. O explorare a întunecimii prin intermediul unei aventuri, din care rezultă binecunoscutele învăţăminte pe care le conştientizează personajul principal. Toate acestea în spiritul unui umor benefic deşfăsurării acţiunii, un haz bine dezvoltat de personaje, un comic inteligent construit. Singura problemă pentru mine a fost parcă lipsa de emoţie din desfăsurarea povestii, rezultând cu o concluzie trasă în mod rapid. Per total, Brave e o animaţie de vizionat mai ales după cum am menţionat numărul acestora e mic anul acesta, pentru o imagine frumos desenată plus căteva râsete vă invit să-l vizionaţi în format 3D.

Vizionaţi trailer: 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.