American Hustle (2013 )

5

David O. Russell crește de la film la film. A impresionat cu The Fighter, apoi a venit Silver Linings Playbook care era la un alt nivel față de precedentul, iar acum a scos American Hustle care din punctul meu de vedere este cel mai bun film al său. Inspirat dintr-un caz real, al unei investigații celebre în SUA de la sfârșitul anilor ’70, American Hustle nu urmează neapărat cursul acelei povești. Russell a realizat un scenariu care are doar ca punct de plecare acel caz, după care se joacă cu personajele realizând un film care te va intriga, te va amuza, te va surprinde, te va emoționa și te va ține cu sufletul la gură până la final.

american hustle 3 460x306 American Hustle (2013 )

Irving Rosenfeld (Christian Bale) este un bărbat specializat în diverse escrocherii financiare, iar partenera sa în aceste afaceri necurate este Sydney Prosser (Amy Adams). Celor doi le merge destul de bine până într-o zi când sunt prinși de agentul FBI Richie DiMaso (Bradley Cooper). Acesta decide să-i folosească pe cei doi ca momeli în schimbul prinderii unor corupți mai importanți, promițându-le libertatea dacă se vor achita de sarcini. Cei trei pun la cale un plan ingenios, dar vor descoperi în curând că în plasa intinsă de ei intră pești mari, printre care politicieni și mafioți de top, iar misiunea lor devine din ce în ce mai periculoasă. La acestea se adaugă și neîncrederea unor șefi din FBI față de metodele lui Richie DiMaso, conflictul mocnit dintre Irving și agentul FBI, faptul că soția lui Irving vorbește mai mult decât trebuie și mai ales cui nu trebuie, toate elementele de mai sus riscând să compromită operațiunea.

american hustle 1 460x306 American Hustle (2013 )

Distribuția este impresionantă, atât ca nume, cât și ca interpretare. Nu-i mai înșir aici, îi puteți vedea mai sus, dar vă asigur că toți sunt de la excelent în sus. Unii s-au autodepășit, alții confirmă perioada fastă în care se află, iar din punctul meu de vedere avem de-a face cu cel mai bun ansamblu de actori din filmele lui 2013. Bine aleasă mi s-a părut coloana sonoră, compusă în general din melodii celebre ale anilor ’70-’80, care sunt integrate foarte bine în acest film. American Hustle este în mod cert una dintre surprizele plăcute ale lui 2013, un film complet și complex, care își merită pe deplin laudele primite de la critici din întreaga lume.
Filmul poate fi vizionat și în cinematografele noastre începând din 17 ianuarie.

Vizionați trailer:

5 COMENTARII

  1. […] este nevoit să vorbească fără a avea în față un partener. Amy Adams, departe de tumultul din American Hustle, este luminoasă, înțelegătoare, fiind cam singura persoană care pricepe ce este în sufletul […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.