The Counselor (2013)

1

Nu toate producțiile pline de actori mari sunt reușite. E un lucru verificat chiar dacă nu se întâmplă întotdeauna așa. Și mă gândesc doar la două producții din 2013, American Hustle și August: Osage County, pline de staruri, care nu m-au dezamăgit. Nu același lucru îl pot spune și despre The Counselor, care nu se laudă doar cu o distribuție de cinci stele, ci și un regizor excepțional, Ridley Scott, și-l are ca scenarist pe scriitorul Cormac McCarthy. Rezultatul nu a fost unul pe măsura numelor implicate. The Counselor nu este foarte rău, nu este nici foarte bun, dar parcă așteptările în ceea ce-l privește erau ridicate decât în cazul altor producții.

the counselor 460x306 The Counselor (2013)

Avocatul (nu are nume), interpretat de Michael Fassbender, este bun prieten cu Reiner (Javier Bardem), un bărbat implicat în tot felul de afaceri la limita legii și dincolo de ea. Cei doi intră într-o afacere cu droguri care le-au putea aduce milioane de dolari, dar și riscurile sunt pe măsură. Alături de cei doi în afacere este și Westray (Brad Pitt), un tip care pune întotdeauna răul înainte și are întotdeauna un plan B. Avocatul este îndrăgostit de Laura (Penelope Cruz), se pregătește să o ceară de soție și caută inelul perfect. Femeia nu știe cu ce se mai ocupă iubitul ei, crede că este avocat și atât. La un moment dat lucrurile scapă de sub control, iar cei trei se văd puși cu spatele la zid. Fiecare trebuie să caută o cale să-și scape pielea, iar pe urmele lor se află oameni neîndurători care nu au învățat semnificația cuvântului milă.

the counselor 1 460x306 The Counselor (2013)

Subiectul e unul interesant, personajele, pitorești, problema este că acestea se cam pierd în conversații extrem de lungi și pe alocuri plictisitoare. Ca să dau doar un exemplu, discuția despre diamante se lungește mai mult decât era cazul și nu este singura. Sunt și scene deosebit de interesante, povestioare inedite, prin care cunoaștem caracterul câte unui personaj, dar acestea sunt mai puține decât scenele de care vorbeam mai sus. Și ar mai fi ritmul lent și structura cam prea previzibilă a poveștii. Și poate violența excesivă a unor scene, îndeosebi spre final. Nu spun că nu ar merita să vedeți filmul, dar cam singurul argument pentru a face acest lucru îl reprezintă prestația actorilor.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.