I Hope They Serve Beer in Hell (2009)

7

Contrar aşteptărilor filmul acesta m-a distrat copios. Nu m-am tăvălit pe jos de râs, nu m-a dat pe spate prin cine ştie ce scenariu complex sau bine-gândit, nu m-a impresiuonat prin vreo distribuţie de actori super-talentaţi. Dar m-a uimit prin replici. Ştiţi care e problema comediilor americane? Dincolo de faptul că nu spun nimic, nu au niciun mesaj cât de cât inteligent şi nu îţi transmit nimic, mai sunt realizate şi foarte prost. Iar jocul actorilor e identic. Sunt pline de aceleeaşi clişee interminabile. Eh, la acelaşi lucru m-am aşteptat atunci când am văzut “I Hope They Serve Beer in Hell“, o peliculă făcută după cartea cu acelaşi nume a lui Tucker Max (care, am aflat între timp, a fost şi co-scenaristul filmului). Bun, şi am avut parte de o surpriză! Am constatat că există, totuşi, o diferenţă între comediile de care vă vorbeam mai sus şi aceasta. Într-adevăr, este realizată prost şi conţine, în mare, aceleaşi clişee, dar are ceva ce nu am mai întâlnit până acum: un dialog bun şi glume misogine chiar reuşite.

Poate pentru că este bazată pe o carte, cine ştie. Nu spun că acest lucru o face bună de vizionat dar, dacă îţi va plăcea ce vei citi mai departe, eu zic că te poţi încumeta să o urmăreşti.

i hope they serve beer in hell 20090918000051631 640w I Hope They Serve Beer in Hell (2009)

Din punct de vedere al acţiunii, al poveştii, se aseamănă cu “The Hangover“. Avem trei tipi: băiatul bun care urma să se însoare (Dan), computer-geek-ul ce ura toate femeile pentru că ultima iubită îl înşelase (Drew) şi Casanova în varianta misogină şi egoistă (Tucker Max). Drăguţ, nu? Ei bine, aceşti trei crai pornesc într-o “călătorie” spre un bar de strip-tease pentru a-i oferi lui Dan o ultimă petrecere a burlacilor. Vor avea parte de peripeţii, de momente dramatice, iar la final unul dintre ei va trebui să înveţe o lecţie. Asta ar părea să fie pelicula noastră la o primă privire. Însă, cum aparenţele înşeală, hai să vă spun eu ce am înţeles din ea.

photo 06 hires I Hope They Serve Beer in Hell (2009)

În mare parte, filmul a fost un atac la adresa femeilor. Puţine vor fi acelea care vor aprecia obiectiv glumele cu tentă misogină. Poate din această cauză a fost considerată o producţie foarte slabă. Eu nu o consider atât de slabă şi chiar am apreciat foarte mult replicile (unele dintre ele chiar inteligente). Ce mi se pare cu adevărat absurd, şi cred că reprezintă unul din mesajele filmului, este încăpăţânarea unor persoane de a trăi cu ideea că toate femeile sunt târfe, respectiv toţi bărbaţii sunt porci :))

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. genul comedii americane,,, pana la un punct in care cred ca trebuie sa fii scatofil sa iti mai placa ceva…. bleah….

  2. Am citit cartea si mi s-a parut mult mai interesanta si mai amuzanta decat filmul. Oricum este un film tipic si o carte atipica. Recomand cartea 🙂

  3. deci…sa incep cu o concluzie….filmu e nu stiu…dupa parerea mea extraordinar:))…vreau sa spun ca nu cu lacrimi am ras, ci cu sughturi. la propriu.in afara de faza cu soldateii, fiecare moment a fost un motiv sa ma faca sa rad si mai mult. bine acuma fara suparare pt cei care il considera a fi un film exagerat din anumite puncte de vedere, dar este un film care merita vazut. mai ales daca esti adeptul filmelor de comedie americane in care replicile bine gandite domina:)))… bine poate sunt cam subiectiv. dar credeti-ma am incercat sa privesc acest film in prima instanta cu o doza de indiferenta si chiar eram pus pe critica…nu stiam ce ma asteapta. acuma stiti vorba aia…”nu te poti …..in gustul omului”:))….va inteleg si punctele voastre de vedere, insa din al meu a fost…un film de nota 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.