This Is England (2006)

0

Pot să spun că este cel mai englezesc film britanic pe care l-am văzut până acum. Impresionant realizat din toate punctele de vedere, a reușit să mă transpună fix în perioada aceea a Angliei păstrând toate elementele autentice. Din ce m-am documentat, am aflat că este bazat pe experiența personală a regizorului Shane Meadows, iar filmul îi este dedicat mamei puștiului de 13 de ani, din rolul principal din film, Sharon Turgoose care a murit în timpul filmărilor.

this is england.preview 460x364 This Is England (2006)

,,This Is England” spune povestea lui Shaun, un copil de 12 ani care a crescut fără tată, pentru că acesta a murit în războiul din insulele Falklands, în regiunea de nord a Angliei. Acțiunea se petrece în vacanța de vară a anului 1983, scoțând în evidența transformarea personajului dintr-un tânăr neîngrijit și retras, care deplânge moartea tatălui sau, într-un bătăuș skinhead, a cărui atitudine furioasă și provocatoare este influențată de o bandă locală de skinhead-eri. Luat sub aripa lor protectoare, Shaun reușește să crească în rigida societate engleză a anilor 90. Ne întâmpină o atmosferă sumbră a Angliei din anii ’83 când ,,Doamna de Fier” era la putere, iar totul se petrecea în contextul unui inutil război dus între englezi și argentinieni pentru Insulele Falkland. Pe fundalul acesta trist, Anglia era în Epoca de Aur a muzicii rock, punk, iar stilurile vestimentare, tunsorile, tatuajele reflectau nonconformismul și personalitatea individului.

thisisengland 460x371 This Is England (2006)

Sunt ilustrate foarte fidel atitudinea oamenilor privind problematica rasismului și a xenofobiei care erau foarte accentuate în acea perioadă și din cauza cărora se produceau proteste exprimate în diferite moduri: de la jafuri, violență domestică sau mesaje ofensatoare scrise pe pereți. Poporul englez afișează astfel un caracter mândru, cu ușoare compelxe de superioritate dar și cu urme de xenofobie, fapt ce rezidă din secole întregi de naționalism maxim în istoria Marii Britanii. Așa că filmul ne spune simplu” This în England” deal with it! Vă asigur că vă va impresiona destul de puternic.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.