The New World (2005)

0

Filmul este o adevărată capodoperă vizuală, o călătorie spre noua-veche lume unde redescoperim pe de o parte simplitatea și proza artei cinematografice iar pe de altă parte complexitatea sentimentelor umane. De multe ori i s-a reproșat regizorului că filmele lui sunt cam pretențioase, însă mesajul lui este unul simplu, împachetat în imagini care îți taie răsuflarea. Experiența mea a fost de trei ore în care n-am putut să mă mișc de pe scaun. Au fost trei ore pe care le-aș repeta oricând cu mare drag.

PDVD 008 e1364152085679 The New World (2005)

Explorăm de la început sentimentele pe care le are personajul principal, John Smith, confruntat cu a începe de la zero, într-o lume în care noțiuni precum chirii și proprietate sunt inutile. Căpitanul răzvrătit găsește locul unde să-și ispășească păcatele și unde să poată începe din nou o viață, într-o lume neatinsă de lăcomie, Noua Indie. Acolo el descoperă în băștinași blândețe și simplitate însă o oarecare ostilitate pentru coloniști. Printre ei se numără și o tânără, care îl roagă pe tatăl său, căpetenia tribului, să îl cruțe pe Smith. Coloniștilor li se dă răgaz până la primăvară să plece. Ce se va întâmpla în condițiile în care ei nu au de gând să părăsească acest tărâm al făgăduinței? Și ce se va întâmpla cu dragostea care se înfiripă între Smith și tânăra fată? Sună cunoscut? Da, este povestea lui Pocahontas.

newworld2 e1364152112510 The New World (2005)

Încă de la început, Malick ne inundă privirile cu imagini seducătoare, ale unei lumi neprihănite. Poți uita totul și te poți lăsa purtat de râuri limpezi, să cutreieri lanuri de cultură și să te îndrăgostești împreună cu John Smith de fata care nu cunoaște răul. Malick vorbește prin personajele sale și reinventează povestea lui Pocahontas, care nu este chiar atât de mult poveste pe cât ne-a lăsat Disney să credem. Actrița de 16 ani va fascina publicul cu talentul său actoricesc. Corpul vorbește pentru ea prin gesturi și mimică și este suficient. Împreună cu narațiunea-dialog care se suprapune peste scene, actorii creează o frumoasă poveste de dragoste: pentru frumoasa băștinașă îmblânzită, pentru noua civilizație cu care coloniștii vin în contact și nu în ultimul rând, pentru natura înconjurătoare; împreună ele sunt cele trei nivele de înțelegere a filmului. Nu vă descurajați și încercați varianta Extended Cut chiar dacă durează trei ore. Nu vor fi pierdute.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.