The lookout (2007)

0

Imi place la nebunie de Joseph Gordon-Levitt. L-am vazut intr-o gramada de filme, reusind sa intre perfect in fiecare rol. Cam asta ar fi definitia unui actor bun nu?Macar una pe scurt, iar mie, cel putin, tipul mi-a demonstrat de mai multe ori ca stie sa joace. Si inca cum! Asadar, am pus mana pe filmografia sa, stiind ca nu o sa fiu dezamagita. Si asa am ajuns la The lookout, inca o drama pe care si-a lasat amprenta Gordon-Levitt.

2007 the lookout 004 1024x681 The lookout (2007)

Ce se intampla cand viata ta ia o intorsatura urata, la propriu? Ei bine Chris (Joseph Gordon-Levitt) gaseste raspunsul la aceasta intrebare, in urma unui accident grav de masina, soldat cu doi dintre prietenii sai morti. El ramane in viata, dar viata lui nu a mai fost ca inainte. Chris are probleme neurologice, nu prea ii mai functioneaza memoria cum trebuie (cam ca tipul din Memento), iar acum este nevoit sa isi noteze totul pe un carnetel pe care-l tine mereu aproape. Tot din cauza accidentului nu poate sa aiba o slujba adevarata, fiind nevoit sa lucreze ca baiatul de serviciu intr-o banca. Singurul sau prieten era Lewis, un orb care, in ciuda handicapului sau, tot era mai abil decat Chris. Existenta tanarului parea fara speranta, dar el reuseste sa atraga atentia lui Gary si a gastii lui, care se apropie de Chris prin intermediul frumoasei Luvlee. Pentru prima data, Chris simte ca si-a gasit locul, asta pana cand Gary ii dezvaluie planul sau de a jefui banca la care lucra Chris. Cu toate ca avea dubii la inceput, Chris accepta doar de dragul noilor sai prieteni. Dar in timpul jafului propriu-zis, realizeaza greseala facuta si are de gand sa saboteze intreaga operatiune. Dar decizia sa aduce cu sine si mai multe necazuri.

lookout2 The lookout (2007)

Ce-l determina pe tanar sa se razgandeasca in ultima secunda? Compasiunea celor din jur poate, sau constiinta care i-a soptit altceva? Cert este ca, in final, Chris procedeaza asa cum trebuie. The lookout este un caz clasic de situatie in care anturajul influenteaza in mod negativ noul venit. Bineinteles ca felul in care totul este povestit da farmec si originalitate filmului. Asa cum am mai spus, prestatia lui Gordon-Levitt nu dezamageste, ba dimpotriva, atesta talentul extraordinar al tanarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.