Serial: Legend of the Seeker (2008)

2

O să încep prin a vă povesti cum am ajuns să urmăresc acest serial. De pe twitter. Mai exact, am pus o întrebare pe contul de twitter al FilmeTari (Ce personaj din film ţi-ai dori să fii?) iar cineva a răspuns vrăjitorul din “Legend of the Seeker”. Curioasă din fire, am dat un search pe google ca să aflu mai multe despre film. Aşa am aflat că este de fapt un serial şi am început să-l urmăresc. Acum, nu pot afirma că m-a dat pe spate, dar nici că mi-a displăcut total. Trebuie, în primul rând,să-ţi placă genul acesta de seriale (aventură, fantasy) ca să-l suporţi. Iar dacă te dai în vânt după basme şi poveşti cu eroi, prinţese, vrăjitori, poţiuni magice, cavaleri, creaturi odioase&co, atunci “Legend of the Seeker” este exact ce-ţi trebuie. E un fel de desene animate pentru cei mari :D. Nu foarte complex, e genul de producţie pe care o urmăreşti ca să-ţi omori timpul şi pe care o uiţi de îndată ce s-a sfârşit. E tipic american, plin de clişee, jucat la un nivel destul de mediocru, cu multe replici slabe şi o acţiune previzibilă.

Nu pot spune că-mi pare rău că l-au anulat după abia două sezoane. Şi chiar dacă l-am urmărit până la final (mai mult din curiozitate şi fără un interes anume), nu l-aş recomanda şi nu l-aş revedea. Nu are nimic valoros dar, recunosc, mă dau în vânt după poveşti de adormit copiii :D.

seeker11 460x258 Serial: Legend of the Seeker (2008)

Încă din titlu aflăm un lucru foarte important: toată acţiunea din serial se învârte în jurul personajului principal care este un “căutător”. Dacă pe restul actorilor a fost prima dată când i-am văzut, pe protagonist (Craig Horner) îl ştiam din “H2O: Just Add Water“, un serial care a rulat (sau încă mai rulează, nu ştiu sigur) pe Jetix. Am urmărit, din greşeală, câteva episoade când mă duceam în vizită pe la o prietenă. Aşa, şi acest “căutător”, pe nume Richard Cypher”, are un destin foarte încurcat. Se presupune că el se născuse ca să-l omoare pe Darken Rahl (Craig Parker), tiranul care îi asuprea pe oameni la vremea aceea şi care dorea să conducă lumea. În primul sezon cam asta încearcă să facă Richard, alături de o frumoasă “confesoare” – Kahlan Amnell şi un vrăjitor – Zeddicus Zu’l Zorander. Evident, pe parcursul celor 22 de episoade, cei trei eroi au parte de nenumărate aventuri şi încercări, din care vor ieşi cu bine.

legend of the seeker cara hunger 460x296 Serial: Legend of the Seeker (2008)

În sezonul doi, celor trei li se alătură un alt personaj, o blondă foarte frumoasă pe nume Cara. Ar fi intrat cu uşurinţă în topul actriţelor de care nu ai auzit, realizat de Floryan. În mare, se păstrează cam aceeaşi idee şi pentru cel de-al doilea sezon numai că se schimbă personajul negativ. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş putea compara “Legend of the Seeker” cu un alt serial celebru la vremea lui: “Hercules: The Legendary Journeys” – cu Kevin Sorbo în rol principal. Deţine aproximativ aceleaşi caracteristici, cu câteva deosebiri (zeii, de exemplu, nu apar în “Legend of the Seeker”). Aşadar, eu v-am explicat cum stă treaba cu acest serial. Acum, hotărâţi voi dacă vi se potriveşte sau nu. Eu aştept comentariile :D.

Vizionati trailer sezonul I:

2 COMENTARII

 1. oare tie iti place ceva sau esti aici doar ca si critic de film/serial?
  nu m-am uitat la multe descrieri de-ale tale dar la cate m-am uitat ai avutr mereu ceva de zis. ca e aiurea, ca e o prostie, ca e plictisitor, ca e nu stiu cum.
  daca cineva isi cauta un film de vazut exact asa cum fac eua cum si da peste ce scrii tu aici? poate fi destul de influentat de ceea ce scrii.
  eu sunt curios despre filmele gen matrix, lord of the rings sau alte multe exemple ce ai avea de spus? daca si la alea ai avea ceva de comentat atunci ti-as recomanda sa deschizi televizorul si sa te uiti la stiri. in ceea ce priveste filmele nu prea ai treaba…

 2. @Bogdan Îmi pare rău că ţi-am lăsat o aşa impresie greşită despre mine. Cum ai zis şi tu, nu te-ai uitat peste toate recenziile mele. Pentru că dacă ai fi făcut-o, ai fi văzut că sunt multe filme pe care le-am recomandat şi de care am vorbit numai de bine. Cât despre reviewurile negative, au ieşit aşa pentru că, mie, filmele respective mi-au lăsat o impresie proastă. Gusturile sunt diferite.

  Într-adevăr, oricine poate fi influenţat. Dar nu numai de mine. De exemplu, o persoana poate fi influenţata şi de comentariile de la un articol. Dacă nu eşti de acord cu ce am spus despre acest serial, “Legend of the seeker”, esti liber sa iti spui propria parere si sa influentezi singur oamenii care vor mai citi ce e pe aici. Nu crezi că era mai bine aşa, decât să mă “ataci” pe mine?

  “Matrix” (primul film) şi trilogia “Lord of the rings” sunt printre cele mai bune filme all-time, zic eu. Le-aş revedea oricând cu cea mai mare plăcere. “Fight Club” e un alt favorit al meu. “Silence of the lambs” la fel. Şi lista ar putea continua :D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.