Requiem for a Dream (2000)

16

requiem for a dream 8970 1871 Requiem for a Dream (2000)Actori: Jared Leto, Jennifer Connelly, Ellen Burstyn

Când am discutat cu Floryan despre posibilitatea de a scrie articole pe filme tari, mi-am zis că primul review va fi la Requiem for a Dream, iar al doilea la La Vita e Bella. De ce filmul acesta? Poate pentru că, dintre toate acesta m-a marcat cel mai mult şi mi-a rămas viu întipărit în minte cu toate că au trecut câţiva ani de la vizionarea lui. Îl asociez cu reacţia unei prietene care l-a vizionat înaintea mea. Ţin minte că la final mi-a zis impresonata: “Doamne, filmul acesta e atât de dur si are aşa un final de şocant! Ar trebui să fie vizionat în şcoli. I-ar convinge pe tineri să nu se drogeze.” Eu după ce l-am vizionat am rămas fără cuvinte. Requiem for a Dream are cel mai dur final dintre toate filmele pe care le-am văzut până acum.

Filmul urmăreşte povestea a patru persoane, care se confruntă cu dependenţa de tv, pastile pentru slăbit şi droguri. Sara (Ellen 2488423981 78abd51dfd1 Requiem for a Dream (2000)Burstyn) e o femeie singură care îşi petrece toată ziua în faţa televizorului. I se oferă şansa să apară la o emisiune televizată, aşa că entuziasmată începe o cură de slăbit. Devine în scurt timp dependentă de pastile şi începe să-şi piardă luciditatea. Fiul ei Harry, jucat de Jared Leto visează să pună pe picioare o mică afacere împreună cu prietena lui Marion (Jennifer Connelly). Pentru asta are nevoie de bani şi traficul de droguri pare soluţia potrivită pentru a-i obţine. Începe să distribuie şi să consume droguri împreună cu Marlon (Tyronne C. Love) . Lucrurile încep să scape de sub control şi în toţi patru ajung să fie requiem10553113871 Requiem for a Dream (2000)neputiciosi şi dependenţi. Tot ce părea un vis devine un adevărat coşmar.

Download subtitrare “Requiem for a Dream” in curand.

Requiem for a Dream nu impresionează neapărat prin tema tratată, ci prin modul în care este filmat, muzică, prestaţia actorilor şi cel mai mult prin final. Nu ştiu în ce măsură este tentată lumea de vizionarea unei drame despre droguri dar va îndemn doar să vizionaţi ceva inedit. Va las pe voi să decidedi ulterior dacă a meritat . Filmul a primit o nominalizare la Oscar şi Golden Globs pentru prestaţia actriţei Ellen Burstyn.

Vizionati trailer:

16 COMENTARII

 1. un film deosebit, care trebuie vazut neaparat

  daca acest film nu te impresioneaza, atunci poti sa ramai la preferintele tale din copilarie (rambo si van damme), probabil nu vei putea intelege niciodata mai mult de atat

  succes si vizionare placuta 🙂

 2. intr-adevar, un film care merita vazut pentru modul in care este spusa povestea celor patru vieti care se pierd intr-o lume a tentatiilor si pentru semnalul de alarma tras, inca o data, asupra a ceea ce inseamna dependenta si efectele ei distrugatoare.Celor care au apreciat filmul, le recomand si cartea lui Hubert Selby jr. Pe mine m-a impresionat.

 3. acest film este unul din acele filme p care nu le uiti.acum 3 min am terminat de vizionat si inca ma trec fiori.recomandati-l la cei ce nu stiu cu adevarat ce sunt drogurile

 4. l-am vazut acum 2 zile !!un film superb de viata !!Viata nu te iarta niciodata !!trebuie doar sa alegi drumul cel mai greu catre moarte !!Viata e doar un drum spre moarte 🙁

 5. Este primul in topul filmelor vazute de mine… Cand vezi astfel de filme, itzi dai seama ca shi prin intermediul imaginilor pot fi transmise chestiune incredibile de viatza. Este un film greu, intr-adevar, dar nu are egal.

 6. Un film care te pune pe ganduri…un film care-ti ramane viu in memorie….un trailer genial. Incercati sa ascultati doar soudtrackul lui Clint Mansell…povestea filmului concentrata in 4 minute de muzica sublima.

 7. Nu am cuvinte pt acest film :x:x sunt adolescenta si m.a ajutat sa vad lumea cu alti ochi.. iar muzik e superba. Pot sa zic ca mi.am pus muzica de pe coloana sonora pe mp3 si o ascult oriunde, mereu..

 8. […] este întrebarea pe buzele tuturor care sunt familiarizați cu filmele lui (Pi (1998), Requiem For A Dream (2000), The Fountain (2006) sau Black Swan (2010)). Cu un buget de +150 mil USD, Noah este cel mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.