47 Ronin (2013)

0

2013 ar fi putut fi anul relansării carierei lui Keanu Reeves. Anul trecut s-a așezat pentru prima oară în scaunul regizoral la Man of Thai Chi, dar rezultatul a fost la nivelul filmelor cu Van Damme de la începutul anilor ’90. Apoi a avut rolul principal într-un proiect cu un buget de aproape 200 de milioane de dolari. Ați ghicit, este vorba chiar de 47 Ronin. Filmul nu s-a bucurat însă nici de succes la critică, nici la public, încasările fiind deocamdată mai mici decât suma investită, vor crește probabil în următoarele săptămâni, dar nu într-atât încât să fie realizat un profit considerabil. Keanu Reeves face tot ce poate în acest film, nu prea ai ce să-i reproșezi, singura sa problemă fiind că alege proiecte care din start par să nu aibă o soartă prea bună.

ronin 1 460x306 47 Ronin (2013)

Kai (Keanu Reeves) este un copil orfan, crescut de Asano Naganori printre samurai. Kai nu este văzut cu ochi buni de către samurai, este alintat de aceștia “corcitura”, dar se bucură de protecția stăpânului și de dragostea fiicei acestuia. La un moment dat, Asano primește vizita Lordului Kira, stăpânul unei regiuni vecine care dorește să pună mâna și pe  teritoriul gazdei sale. Apelând la trucuri vrăjitorești, el sucește mințile lui Asano, iar acesta îl atacă pe Kira. Pentru că a atacat un om neînarmat aflat sub acoperișul său, Asano este condamnat la moarte, metoda aleasă: sepukku. Rămași fără stăpân, samuraii se împrăștie în toate zările. După mai bine de un an, cel mai viteaz dintre ei, Oishi, își strânge foștii camarazi, îl ia și pe Kai și pun la cale un planul pentru a răzbuna moartea stăpânului lor.

ronin 2 460x292 47 Ronin (2013)

Acum legenda e una, iar ceea ce veți vedea în acest film, cu totul altceva. Este adevărat că filmul respectă în mare povestea celor 47, dar rețeta clasică este condimentată cu ceva demoni, creaturi fantastice, o vrăjitoare care se transformă în câteva secunde într-o femeie frumoasă dintr-o vulpe și invers, o poveste de dragoste made in Hollywood și un personaj principal, eroul interpretat de Keanu Reeves, care nu prea a existat în legenda japoneză. Plus câteva scăpări pe la scenariu, dar le trecem cu vederea ca povestea să nu își piardă din cursivitate. Și ca tacâmul să fie complet, nici 3D-ul nu este grozav, scenele cu adevărat spectaculoase sunt puține și din punctul meu de vedere nu se justifică această alegere a producătorilor decât strict pe considerente comerciale. Din păcate, un film care putea să fie interesant, dar care se ratează cam pe toate planurile.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.