Welcome to the Punch (2013)

1

Ai ceva așteptări atunci când urmărești un film cu James McAvoy și Mark Strong. Cel puțin, eu am avut. S-au prăbușit destul de repede. Deși începe promițător, Welcome to the Punch eșuează rapid în capcana locurilor comune, a clișeelor filmelor de acțiune, devine obositor de previzibil, nu doar că intuiești ce se va întâmpla în scena următoare, dar simți că și finalul este unul pe care l-ai mai văzut. L-ai mai văzut în nenumărate filme de acest gen pentru că Welcome to the Punch nu s-a străduit să aducă măcar un strop de originalitate, ceva care să te șocheze sau să te impresioneze. Nu rămâi cu nimic după ce s-a terminat filmul, cu vreo replică isteață sau cu vreo fază mai deosebită. De altfel filmul nu prinde nici marele ecran, fiind lansat pe DVD în majoritatea țărilor europene.

welcome to the punch 1 460x277 Welcome to the Punch (2013)

Jacob Sternwood (Mark Strong) este un infractor celebru care s-a retras în Islanda după ce l-a împușcat în picior pe polițistul Max Lewinsky (James McAvoy) ca să scape după ce dăduse o spargere. Sternwood este nevoit să revină în Londra după ce fiul său este implicat într-o acțiune ilegală și rănit destul de grav. Bărbatul dorește să afle cine i-a făcut rău băiatului său și să-l răzbune. Pe de altă parte, Lewinsky vede în acest fapt o oportunitate de a-l prinde în sfârșit pe Sternwood și este în stare de orice pentru acest lucru, inclusiv de a nesocoti ordinele șefilor. Evoluția evenimentelor îi va aduce pe cei doi în fața unei mize foarte importante, a unei conspirații cu ramificații către cel mai înalt nivel și atunci obiectivele lor trebuie un pic amânate pentru a reuși să supraviețuiască.

welcome to the punch 2 460x285 Welcome to the Punch (2013)

Creatorul acestei producții este Eran Creevy, el având dubla calitate de scenarist și regizor. Mai are un singur lungmetraj la activ, Shifty, lansat în 2008, destul de bine primit, mai are încă unul în lucru, iar tot ce pot să sper este că acesta va fi mai bun decât Welcome to the Punch. Scenariul nu reușește să-i pună în valoare pe James McAvoy și Mark Strong, jocul lor este destul de schematic, replicile cam forțate. Iar alte atuuri, în afara celor doi actori, eu nu am observat.
Dacă vreți să vedeți un film de acțiune, eu zic să căutați altul, cu siguranță veți găsi ceva mai bun decât Welcome to the Punch.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.