Now You See Me (2013)

1

The more you look, the less you see. Din totdeauna, afinitatea mea pentru trucurile magice s-a limitat doar la a viziona filme tematice (precum The Prestige sau The Illusionist), nu am fost niciodată la un spectacol de magie, iar in minte nu aveam decat imaginea stereotipizată a magicianului care scoate iepuraşul din joben. Now You See Me reuşeşte să-i cucereasca şi pe cei mai sceptici dintre sceptici, şi nu numai în privinţa magiei, ci si a calităţii peliculei. De la cap la coadă, filmul este un miraj, un întreg spectacol de iluzii care te seduc si te amăgesc.

103169 gal Now You See Me (2013)

Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson şi Dave Franco (fratele lui James Franco) sunt cea mai faimoasă echipa de iluzionişti din lume, un fel de Robin Hood ai magiei. Membrii acesteia jefuiesc afacerişti corupţi în timpul spectacolelor şi îşi răsplătesc publicul păgubit cu banii furaţi. Agenţii FBI sunt pe urmele lor, însă iluzioniştii sunt mereu cu doi paşi înaintea legii.

103168 gal Now You See Me (2013)

Care este rolul asistentei de magician? Să distragă atenţia publicului în timp ce magicianul pune la punct toate trucurile. Aparent, aşa este. Filmul ne îndeamnă în permanenţă să ne uităm în direcţia greşită, în timp ce noi suntem convinşi că privim unde trebuie. Cei “4 horsemen” se joacă de-a şoarecele şi pisica cu FBI-ul şi e de o încântare teribilă să-i vezi pe agenţii badass păcăliţi de şiretlicuri copilăreşti. Toate trucurile (chiar şi cele basic, cu iepuraşul din joben) trec la un nou nivel, unul super tehnologizat. Drept urmare, adevărata magie care te face să crezi în magie este îmbinarea dintre tehnologie şi mintea vicleană a unui om. Filmul are nişte carenţe în privinţa unor personaje, care nu sunt la fel de bine puse în lumina precum acţiunile lor. Aici mă refer îndeosebi la rolurile lui Jesse Eisenberg (un control freak arogant) şi Woody Harrelson, fiecare cu fixurile sale. Dacă s-ar fi insistat mai mult şi pe relaţiile dintre cei 4 entertaineri, pe cine sunt ei, trecutul lor, cu siguranţă filmul ar fi căpătat o altă consistentă. Ne delectăm totuşi cu un spectacol bine executat, cu multă grandomanie vizuală şi o escrocherie excelent gândită.

Media Pro Distribution ne-a pregătit şi o mică surpriză după vizionarea de presă. Atmosfera “magică” din film s-a transpus şi în realitate printr-un mini spectacol ţinut de magicianul Andrei Girjob. Şi astfel, am avut ocazia de a vedea primul număr de magie live şi am fost tare, tare impresionată. Aşadar, dacă doriţi şi voi o demonstraţie live după film, puteţi merge la spectacolele sale, iar programul îl puteţi găsi pe pagina sa de facebook.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.