The Illusionist (2006)

6

In filme totul e posibil! Filmul e ca spectacolul de magie, unde orice se poate intampla si, cu toate ca esti constient ca totul e un truc, preferi sa privesti, sa te lasi pierdut in ceea ce se petrece si sa nu-ti mai faci probleme despre cum este totul realizat. Nu degeaba fac aceasta paralela intre magie si cinematografie, pentru ca trebuie sa fii foarte talentat ca sa ai succes in oricare dintre cele doua. Iar regizorul Neil Burger ne-a dovedit ca poate sa ne vrajeasca cu filmele sale, la fel ca si Edward Norton in rolul principal din The Illusionist.

6a00d8341bf91553ef00e550811eea8834 800wi The Illusionist (2006)

Trucurile nu mai sunt ce erau altadata. In zilele noastre, toata lumea stie sigur ca magia nu este posibila, dar in secolul 19, lucrurile stateau cu totul altfel. Spectacolele de iluzionism erau la mare cautare, iar oamenii credeau cu adevarat in ceea ce se petrecea pe scena. Toata lumea era fascinata de aceste trucuri, inclusiv tanarul Eisenheim (Edward Norton) a carui copilarie a fost marcata de vrajile unui iluzionist. Dar magia nu a fost singurul lucru care i-a schimbat viata. Bineinteles ca nu putea sa lipseasca o iubire juvenila din peisaj. Sophie si Eisenheim s-au iubit cand erau mici, dar din cauza diferentelor sociale, ea apartinand unei familii bogate iar el, fiu de tamplar, era evident ca nu puteau ramane impreuna. Cei doi se intalnesc insa, ani mai tarziu, cand Eisenheim devenise un iluzionist celebru. Sophie participa la unul din spectacolele sale. Cu toate ca sentimentele lor au ramas aceleasi chiar si dupa atata timp, Sophie este promisa lui Leopold, personajul negativ al povestii noastre. Acesta planuia o lovitura de stat imediat ce castiga puterea prin casatoria cu Sophie. Pentru a fi alaturi de femeia iubita, dar si pentru a-l demasca pe Leoplod, Eisenheim pune la cale un truc elaborat. the illusionist11 The Illusionist (2006)

Imaginati-va de cate surprize veti avea parte vizionand Iluzionistul. Doar avem cinematografia si magia, ambele la fel de fascinante, aduse impreuna. Bineinteles ca nu este singura productie despre iluzionisti, dar, alaturi de The Prestige, este unul dintre cele mai palpitante filme care trateaza acest subiect. Filmul este alcatuit asemenea unui truc, asa incat ai impresia ca asisti la un veritabil spectacol. Nimic nu este ceea ce pare si, chiar daca toate farmecele se dovedesc a fi neadevarate, dragostea personajelor este adevarata. Magica chiar!

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. Excelent prin performanta :)…desi se pune accent pe partea de drama, pelicula ar trebui promovata mai mult pe sectiunea de mistery, cel putin asta mi se pare cea mai interesanta. Poate nu pe aceeasi tema, dar la fel de incitante ar fi Deja Vu si Next.

  2. Un film bun, prestatia lui Eduard Norton, la fel de buna, o Jessica putin crispata ori Eduard este un actor mult prea bun pt ea?!. Detaliile sunt importante, iar finalul este covarsitor. Merita vazut.

  3. […] Filmul este semnat de către Neil Burger, un regizor interesant care a mai realizat printre altele The Illusionist și Limitless, iar eroina principală este interpretată de către Shailene Woodley, o actriță […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.