NexT editia V – Top 10 trailere

0

1. “Apele tac” de Anca Miruna Lăzărescu ( Competiţia NexT)

Îţi taie respiraţia şi te face să uiţi că ai parte doar de o prezentare a filmului: acţiune, replici tăioase şi o linişte plină de tensiune şi semnificaţii între cele două personaje interpretate de Andi Vasluianu şi Toma Cuzin. Cei doi sunt puşi în faţa unei decizii care le va schimba viaţa : vor colabora sau vor continua fuga pe cont propriu.

2.”Tussilago” de Jonas Odell (Programul Short Matters al Academiei Europene de Film)

Tussilago are un trailer care seamănă cu un roman grafic sau o operă pop art. O animaţie bogată în stiluri şi un colaj elegant de imagini fac din acest filmuleţ unul dintre cele mai creative teasere de la NexT 2011. Şi devine cu atât mai interesant când aflăm că e vorba de un documentar.

3.”Hanoi – Warsaw” de Katarzyna Klimkiewicz (Programul Short Matters al Academiei Europene de Film)

O tânără fuge printr-o pustietate copleşitoare şi trece prin situaţii inumane. Se citeşte pe chipul ei fragilitate şi frică dar şi o putere emoţională ieşită din comun – fata are o destinaţie precisă. Dar ce o aşteaptă acolo se anunţă o provocare şi mai mare decât drumul în sine. Probabil cel mai întunecat trailer de la NexT de anul acesta.

4. “The Boy Who Wanted to Be a Lion” de Alois Di Leo (Semaine Internationale de la Critique)

O fermecătoare animaţie cu un băieţel care se joacă de-a jungla în lumea lui de linişte în contrast cu lumea reala, cu regulile cotidiene. În 50 de secunde înţelegem universul lui. Clipul filmului are propriul sens – puţine trailere reuşesc să şi educe publicul folosind impactul auditiv la fel de mult ca cel vizual.

5. “Venus versus Me” de Nathalie Teirlinck (Programul Short Matters al Academiei Europene de Film)

Şi Marie este singură în universul ei. Lumea adulţilor e prezentată drept stranie şi străină iar apa (şi natura în general) par să îi ofere tandreţe şi afecţiune compensatorie. În plus, Marie se află într-o misterioasă competiţie cu ea însăşi.

6. “Categoria grea” de Olivia Caciuleanu (Competiţia NexT)

Un cuplu normal între două vârste se găseşte într-o situaţie normală, la masă. Dar agresivitatea pe care o arată e ieşită din comun. Nici nu trebuie să ştim mai mult, e clar că filmul ne va “servi” o porţie de dialog sărat iar garnitura de umor va avea un gust amar.

7. “La neige cache l’ombre des figuiers” de Samer Najari (Competiţia NexT)

Universul foarte realist al unor imigranţi la primul lor job se ciocneşte de lumea de basm : un băiat pe cal apare din zăpadă. Iar vocea naratorului completează foarte candid peisajul.

8. “Berik” de Daniel Joseph Borgman (Semaine Internationale de la Critique)

Un tip desfigurat îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi iar un copil singuratic îl spionează. Cântecul lui Berik este sfâşietor.

9.”Deeper than yesterday” de Ariel Kleiman (Competiţia NexT)

Echipajul unui submarin se pregăteşe pentru o confruntare. Petele de sânge şi privirile pline de înţeles ale membrilor semnalează că povestea va intra în “adâncimi” nebănuite.

10. “Baby” de Daniel Mulloy ( Competiţia NexT)

Urmărită îndeaproape, obsesiv, de obiectivul camerei, o tânără e prezentată în drumul ei cu autobuzul. E o atmosferă de intimitate şi oricât s-ar apropia camera, ea nu reuşeşte să surprindă intenţiile celor două personaje care îşi dăruiesc, graţios, un mic cadou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.