Little Children (2006)

4

untitled1 273x300 Little Children (2006)Actori: Kate Winselt, Patrik Wilson, Jennifer Connelly

Filmul este regizat de Todd Field şi a reuşit să strângă 3 nominalizări la premiile Oscar. Bazat pe romanul lui Tom Perrota, Little Children surprinde viaţa unor personaje care se întâlnesc şi interacţionează pe terenul de joacă pentru copii, la bazinul de înot sau pe străzile oraşului. Departe de a fi un film care să trateze strict tema adulterului, aşa cum am crezut după vizionarea trillerului, pelicula promite mult şi reuşeşte să înfăţişeze natura umană aşa cum e ea: cu slăbiciuni şi defecte.

Brad (Patrik Wilson) este un bărbat care simte că nu şi-a trăit viaţa de adolescent şi,  în loc să înveţe pentru examenul de barou, pe care l-a picat de nenumărate ori, alege să îşipatrick wilson82 Little Children (2006) petreacă timpul privind skateboarderi. Aflându-se în dificultatea de a-şi găsi un serviciu, el stă întreaga zi acasă şi are grijă de copil în timp ce soţia sa, Kathy (Jennifer Connelly) întreţine întrega familie. Sarah (Kate Winselt) este o femeie casnică în ciuda studiilor şi a diplomelor pe care le posedă. Nemulţumită de viaţă sa, trebuie să se confrunte zilnic cu un soţ ignorant şi cu o fetiţă interiorizată şi dificilă. Salvarea celor două personaje o reprezintă începerea unei relaţii pasionale de dragoste. Petrec întreagă vară împreună şi fac planuri să fugă împreună departe de familie, copii şi responsabilităţi. În peisaj îşi face apariţia un fost deţinut, Ronnie, care este atras sexual de copii şi este incapabil să relationeze cu oamenii. Întreaga comunitate începe să-l hărţuiască şi să-l izoleze părând la un moment dat mai bolnavă decât el.

145248 little children l Little Children (2006)La o prima vizionare Little Children e un film despre dublu adulter. După o analiză mai profundă este un fel de American Beauty, 10 ani mai târziu. Finalul reuşeşte să ne demonstreze cât de imaturi putem fi câteodată. Realitatea şi dealtfel şi morala întregului film este că noi suntem responsabili de viaţă, alegerile şi deciziile noastre. Iar fuga, adulterul, minciunile nu sunt decât dovezi că nu am ajuns încă la maturitate. Este un adevăr crud dar spus deosebit de frumos în acest film.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. am vazut filmul in urma cu cativa ani dar mi-l amintesc foarte bine, pentru ca mi-a placut foarte mult.Subiectul e atat de “actual” si povestea e atat de bine spusa incat cred ca sunt putini cei care nu se regasesc in ea…poate pentru ca suntem oameni si suntem mereu nemultumiti de ceea ce avem si, chiar daca avem curajul sa incercam sa schimbam ceva, nu putem uita nicio clipa faptul ca traim intr-o lume plina de prejudecati…Sincer, recomand filmul din toata inima, merita vazut!

  2. Mi-a placut, chiar mult de tot. Demult n-am mai urmarit ceva atat de complex. Sunt atat de multe laturi abordate-n el, iar rezultatul pare a fi un cub chinezesc. Prietenie- atractie- iubire- matern- obsesie- blamare= fiinta umana. Frapante intorsaturi de situatie, eu ma uitam ca la circ. 😀

    Oricum, frumos film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.