Too Big to Fail (2011)

0

Too big to fail este un termen care definește situația unei mari companii aflată într-o situație financiară critică și care trebuie ajutată de autoritățile statului pentru că falimentul acesteia ar declașa o reacția în lanț ce ar duce la închiderea și altor firme mai mici, care depind de aceasta. Ar apărea mari probleme economice pentru țara respectivă dacă un asemenea gigant ar da faliment. Este adevărat că există și termenul to big to save atunci când costurile pentru salvarea unei companii ar fi uriașe, cu nebănuite consecințe economice. Termenul to big to fail a reapărut în atenție în 2008 atunci când mai multe bănci s-au confruntat cu probleme economice fără precendent.

too big to fail 1 460x306 Too Big to Fail (2011)

Filmul tratează debutul crizei economice din anul 2008, iar în centrul majorității acțiunilor se află Henry Paulson, care atunci ocupa postul de secretar al Trezoreriei SUA. Totul începe cu marile probleme ale lui Lehman Brothers care caută soluții de salvare, inclusiv un ajutor al statului. Reprezentanții băncii de investiții sunt refuzați de autoritățile americane. Dar de-abia aici încep dificultățile: AIG-ul se clatină serios, alte bănci de investiții trec prin diverse probleme economice care ar putea duce în final către destinul Lehman Brothers dacă nu se găsește rapid o soluție. Orgolii imense se ciocnesc, nimeni nu vrea să facă vreo concesie celuilalt, toate sugestiile lui Henry Paulson pentru rezolvarea situației sunt respinse rând pe rând. Atunci, se ivește o ultimă variantă, una care pare atât de nebunească și care declanșează o dezbatere în rândul societății americane.

too big to fail 2 460x258 Too Big to Fail (2011)

Too Big to Fail este un film de televiziune realizat de HBO. Producția este realizată după romanul lui Andrew Ross Sorkin din 2009. Sorkin este un tânăr jurnalist american, care a lucrat la The New York Times și care a fost premiat pentru romanul care are același nume cu cel al filmului. Regia poartă semnătura lui Curtis Hanson (L.A.Confidential și 8 Mile), iar în distribuție veți recunoaște mulți actori din seriale de succes. Pentru o mai bună înțelegere a cauzelor care au dus la criza economică mondială, vă recomand și documentarul Inside Job.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.