Life in a Day in cinematografele din Romania

0

Din 26 august in cinematografele romanesti, sunteti invitati de Transilvania Film sa fiti spectatori ai unui proiect inedit, nascut din dorinta de a prezenta ziua de 24 iulie 2010 generatiilor viitoare. Acesta se numeste sugestiv „Life in a day” si va fi o cronica a zilei amintite, exact asa cum a fost ea surprinsa de oameni dintre cei mai comuni. Un documentar iconic, este primul de acest fel si are la baza numai filmuleţe postate de către oameni din lumea întreagă, din 192 de tari, prinse in 4500 ore de filmari. Totul s-a rezumat la doar 94 de minute de viata si emotii pure ale unor oameni reali.

Pelicula este urmare a colaborarii regizorului Kevin Macdonald (The Eagle, The Last King of Scotland, One day in September) cu producatorul Ridley Scott (Gladiator, Hannibal, Black Hawk Down). Initial, conceptul trebuia sa fie perceput ca un prilej pentru sarbatorirea a cinci ani de youtube, insa s-a concluzionat ca participarea oamenilor direct cu dezamagirile, sperantele si bucuriile acestora, va fi o experienta cu mult mai intensa si s-a facut astfel apel la internautii de peste tot, sa participe exact cu trairile lor din ziua respectiva.

Oameni de pe tot globul au filmat o clipa a vieţii lor, astfel ca mai mult de 80.000 de clipuri au fost postate pe YouTube in ziua cu pricina. “‘Life in a Day” a luat astfel nastere si  a fost difuzat pe data de 27 ianuarie 2011, in direct pe youtube.com, odata cu premiera sa mondială de la Festivalul de la Sundance. Documentarul a izbutit sa impresioneze atat audienta amatoare, cat şi critica, fiind distins cu cronici pozitive. Muzica din film este scrisa de compozitorul britanic Harry Gregson-Williams, impreuna cu Matthew Herbert si va contribui la intensificarea unor momente esentiale ale filmului.

Productia, proiectata la închiderea celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, va rula in prima săptamână în Bucureşti la Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema şi în reţeaua Cityplex (Bucureşti, Braşov, Constanţa), incepand cu 26 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.