Impresii de la prima zi de B-est IFF

0

Gala de deschidere a Festivalului Internațional de Film București a fost una așteptată cu mult entuziasm de către pasionații de film și chiar s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Sunt convinsă că acest rezultat a fost în mare parte influențat de prezența impunătorului regizor Radu Mihăileanu, care după filmul de succes ,,Concertul“, a revenit cu ceva inedit în cinematografia românească. Filmul sau ,,La source des femmes” sau ,,Izvorul femeilor” a deschis acest festival și a făcut rumoare printre spectatori.

 

MG 0377 460x306 Impresii de la prima zi de B est IFF

Vă mărturisesc că sala devenise neîncăpătoare, niciodată nu am văzut atâta lume nerăbdătoare să-i vadă filmul care a stat până și pe jos în sala de cinematograf doar pentru a vedea filmul cu pricina. Pelicula a mai fost proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes din 2011 fiind o coproducție franco-belgiană a regizorului francez de origine română Radu Mihăileanu.

MG 0397 460x306 Impresii de la prima zi de B est IFF
Mi-a plăcut organizarea, Cinema Studio arată foarte bine și este foarte primitor la astfel de evenimente. În holul cinematografului se află și o expoziție de fotografie a studenților de la Universitatea Hyperion care te încânta în pauza dintre filme, iar fiecare peliculă este prezentată în prealabil de organizatori care au grijă ca noi toți să fim informați despre ceea ce vedem. Au fost prezenți actori cunoscuți, cineaști și critici de film de renume de la noi dar și mulți ochi curioși veniți să vadă filmul lui Mihăileanu.

MG 0384 460x306 Impresii de la prima zi de B est IFF
Conceput ca un festival deschis cinematografului de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente și promovează tineri realizatori de film care s-au făcut deja cunoscuți pe plan intern sau în competiții internaționale, Festivalul Internațional de Film a€œBucuresti” își respectă și în acest an tradiția, organizând o competiție de lung metraj în cadrul căreia cele mai bune filme vor fi răsplătite cu diverse premii. Pe lângă deja-consacratul juriu oficial, pentru a doua oară în cei 8 ani, festivalul va avea și un juriu al criticii.

MG 0394 460x306 Impresii de la prima zi de B est IFF

 

Juriul de anul acesta este format din: Jan Harlan (producător și regizor, care a participat o bună parte din cariera sa la producerea filmelor lui Kubrick),Karin Koffinger (Director al Departamentului de Relații Internaționale al Festivalul Internațional de Film de la Berlin ), Fernanda Silva (Director Festivalul de Film FESTROIA), Ferenc Moldovanyi, Boyd VanHoeij, Iulia Blaga, Magda Mihăilescu, Mihai Chirilog. Proiecțiile se vor ține la Cinema Studio, la Elvira Popescu și la Noul Cinematograf al Regizorului Român unde se vor proiecta lungmetraje în premieră internațională precum ,, Toată lumea din familia noastră” a lui Radu Jude sau Shame a lui Steve Mc Queen, dar și consacratele filme ale lui Stanley Kubrick. Proiecțiile vor rula până în ziua de duminică 25 martie. Ne vedem acolo!

Mai jos puteți viziona spotul oficial al festivalului:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.