Good Morning Vietnam (1987)

0

Parcă încă îl mai aud pe Robin Williams cum strigă matinal la radio ,,Goooooooooood mooooorning Vietnam” pentru că e imposibil să nu te marcheze cu vocea și atitudinea lui. Apoi din start știi că vei viziona un film tare și de calitate. Am aflat de acest film, interesta fiind de evoluția și începuturile radioului în lume și de cum a schimbat acesta vieți și percepții, mai ales în timpul războaielor. Cred că este unul dintre cele mai bune roluri din carieră sa pentru că se simte empatia și dedicația totală pentru acesta.

good morning vietnam 17 460x258 Good Morning Vietnam (1987)

La postul de radio al unei tabere americane din Vietnam, în anul 1987, pe fundalul războiului, vine un nou DJ, Adrian Cronauer (Robin Williams). Ajuns aici, el transformă studioul după bunul său plac renunțând la drasticele reguli atât muzicale cât și comportamentale. Multe dintre intervențiile lui la radio erau improvizații și nu făcea decât să aducă zâmbete pe fețele oamenilor chiar și în timpul acelui război. Ce poate fi mai frumos decât să te regăsești în vorbele unui om care transmite mult sarcasm, adevăr și bunădispoziție și care nu face altceva decât să apropie oameni în acele vremuri grele. “Importat” din Creta pentru o emisiune matinală, atipicul DJ înlocuieşte emisiunile standard cu unele pline de umor condimentat cu cele mai cunoscute cântece de acasă. În scurt timp, devine extrem de popular printre soldaţi, însă nu la fel de plăcut de conducerea radioului, care consideră că aceste aspecte pot schimba spiritul disciplinat al armatei. Când nu are emisiune, încearcă să-i cunoască pe vietnamezi, în special fetele. Treptat, începe să descopere adevărata faţă a războiului, cea care nu apare niciodată la radio.

Good Morning Vietnam 06 Good Morning Vietnam (1987)

Adevăratul Adrian Cronauer spune că modul în care a fost portretizat de Robin Williams poate duce la confuzii. După părerea lui, filmul are o acurateţe de doar 45%, iar el este reprezentat ca fiind împotriva războiului, deşi, în realitate, el a fost împotriva prostiei. Ideea e ca el a vrut sa propage adevarul si numai adevarul.

Mai mult, cât timp a fost DJ în Saigon nu s-a folosit de umor în timpul transmisiunilor şi nu a fost “gonit” din Vietnam, a plecat pur şi simplu pentru că-i expirase contractul. Devenit între timp avocat, republicanul crede că, dacă ar fi făcut doar jumătate din ceea ce face personajul care-i poartă numele, ar fi ajuns în faţa Curţii Marţiale şi trimis la Fort Leavenworth.

În orice caz filmul este unul foarte bun și destul de emoționant pentru oricine îl va urmări.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.