Carnage (2011)

4

Când am văzut pentru prima oară titlul acestui film, m-am gândit că este o producție horror. După ce am aflat cine este regizorul și cine sunt interpreții principali, mi-am dat seama că este exclus așa ceva. Carnage este o comedie dramatică sau o dramă cu accente comice, depinde din ce unghi privești, realizată după o piesa de teatru God of Carnage semnată de Yasmina Reza (nu vi se pare că în 2011 au fost foarte multe filme realizate după piese de teatru ?). Chiar dacă nu aș fi știut acest lucru, era foarte ușor de dedus pentru că filmul nu are decât patru personaje și o singură locație de filmare, un apartament, iar ritmul este unul specific teatrului. Inevitabil, apare și o senzație de plictiseală, care nu poate fi salvată nici de interpretările actorilor.

carnage 11 460x309 Carnage (2011)

După ce fiul soților Nancy și Alan Cowan (Winslet și Waltz) îl bate pe băiatul soților Penelope și Michael Longstreet (Foster și Reilly) cuplurile sunt nevoite să se întâlnească în apartamentul celor din urmă pentru a discuta despre acest caz. Ceea ce trebuia să fie o întâlnire scurtă se transformă într-o adevărată dezbatere care depășește cu mult granița temei pentru care se reuniseră. Treptat, măștile cad, apar atacuri între cupluri, fiecare îl privește cu superioritate pe celălalt, criticându-i slujbele sau hobbyurile, încordarea este maximă, nervii cedează. Deși inițial fiecare pozează în cuplul perfect și încearcă să prezinte o imagine cât mai bună în fața celorlalți, certurile încep să apară și între soți, răbufnesc scandaluri mai vechi, nemulțumiri adânc îngropate ies la iveală. Și totul se transformă în cea mai proastă zi pentru cele patru personaje.

carnage 2 460x293 Carnage (2011)

La un film cu numai patru personaje, actorii sunt foarte importanți. Alegerile cred că au fost bune, Kate Winslet și Jodie Foster sunt două actrițe de forță, care nu mai au nimic de demonstrat, Reilly a părut poate o alegere ciudată a lui Polanski, dar își face treaba cum trebuie. Totuși, mie cel mai mult mi-a plăcut Christoph Waltz, actorul lansat în lumea mare a fimului de Tarantino prin Inglourious Basterds. Poate a fost ajutat și de personaj, dar mi s-a părut cel mai bun dintre cei patru (în condițiile în care ceilalți nu au fost deloc slabi). Carnage nu este cu siguranță printre cele mai bune filme ale lui Roman Polanski, dar ridică o temă interesantă, cea a relațiilor interumane, dezvăluind ipocrizia care se ascunde de multe ori în spatele unui zâmbet sau un gest frumos.

Vizionați trailer:

4 COMENTARII

  1. Hah, riguros film. 🙂 Gustul meu de dupa a fost: mai bine sa-i lasi pe cei mici sa-si rezolve singur problemele, pentru ca o vor face cu siguranta mai bine decat adultii. Mie mi-a placut de Waltz si de Kate Winslet, un cuplu interesant. Oricum, hamsterul a fost cel mai dragut! 😀

  2. […] personaj (şi o să vă amuzaţi aproape la fel de mult ca la film). De neratat! Cinefilul – FilmeTari Carnage nu este cu siguranţă printre cele mai bune filme ale lui Roman Polanski, dar ridică o […]

  3. Il recomand si eu celor care au rabdare si le place sa observe gandirea umana. Nu este pentru iubitorii de actiune si comedii de categoria a 3-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.