Filth (2013)

0

Filth intră cu mare ușurință într-un top al celor mai bizare, celor mai ciudate filme din 2013. Dar, în același timp, putem spune că nu trebuie să lipsească dintr-un clasament al celor mai originale, surprinzătoare producții recente, care nu îți dă timp să te plictisești, care iese din tipare și nu te lasă niciun moment să prevezi ce se va întâmpla. Regia îi aparține lui Jon S. Baird, un scoțian pentru care Filth reprezintă primul său succes. Tot el a adaptat și scenariul după cartea lui Irvine Welsh, autorul lui Trainspotting, o altă ecranizare de succes. Filth este în primul rând un film polițist, dar nu unul clasic, nu este o luptă între bine și rău. Și nu doar despre asta este vorba, avem și o luptă care se duce în interiorul eroului principal, care încearcă să-și învingă demonii sau măcar să-i țină sub control.

filth 2 460x323 Filth (2013)

Bruce Robertson (James McAvoy) este un polițist scoțian care are un singur obiectiv imediat, vrea să promoveze. El se luptă cu alți patru sau cinci colegi pentru noul post, dar consideră că are prima șansă, fiind cel mai frumos, cel mai deștept, cel mai talentat, etc. Între timp în oraș are loc o crimă, iar Bruce este desemnat de către șeful său să coordoneze ancheta și i se transmite că o rezolvare a cazului ar cântări destul de mult pentru promovare. Totuși, polițistul trece ancheta pe planul doi, fiind preocupat să uneltească împotriva colegilor săi ca aceștia să nu aibă șanse la postul mult visat. El nu se dă în lături de la nimic, e capabil de orice pentru a-și atinge scopul și crede că-i poate juca pe toți pe degete la infinit.

filth 3 460x305 Filth (2013)

Dintr-un anume punct de vedere se poate spune că James McAvoy face aici rolul carierei. E departe de rolurile cuminți de până acum, e departe de polițistul obsedat de lege, capabil să facă orice pentru a prinde un infractor din Welcome to the Punch. McAvoy ne arată o latură de bad boy de care nu-l credeam în stare și el face cam tot filmul cu toate că are alături prezențe pitorești și de neuitat, el strălucește de la început până la sfârșit. E un film cu droguri, cu sex, cu înjurături, cu umor negru, nu e neapărat un film de văzut cu prietena, nu știu dacă o să-ți placă sau dacă vei rezista până la sfârșit, dar sigur nu o să te lase indiferent.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.