Festivalul International de Film DaKINO 2011

0

Multe, foarte multe festivaluri și-au facut intrarea în teritoriul României. Anul aceasta cea de-a 21-a editie a Festivalului International de Film DaKINO este programata pentru intervalul  21- 26 noiembrie la Cinematografele Patria, Scala si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman.

screen capture 11 460x108 Festivalul International de Film DaKINO 2011

Anul 2010 a insemat pentruFestivalul DaKINO celebrarea a 20 de ani de existenta printr-o editie speciala in cadrul careia i-a reunit la Bucuresti pe castigatorii celor 19 editii anterioare, invitati ai Festivalului de-a lungul anilor, membri ai juriilor, distribuitori internationali. In cadrul aceleasi editii, Trofeul DaKINO 20 a revenit filmului C’est pas grave, in regia lui Yacine Sersar (Franta), desemnat prin votul publicului drept cel mai bun scurtmetraj din palmaresul de 19 editii anterioare.

untitled.jpg1 Festivalul International de Film DaKINO 2011

Festivalul DaKINO revine anul acesta la structura sa initiala, aceea de Competitie de scurtmetraj fictiune si animatie, filmele selectate de catre criticul de film Irina-Margareta Nistor concurand pentru Trofeul DaKINO, Cea mai buna regie, Cea mai buna imagine si respectiv Premiul Special al Juriului. In plus, publicul va acorda prin vot premii pentru Cel mai bun scurtmetraj si respectiv Cel mai bun documentar din cadrul sectiunii Brilliant Docs

dakino 460x151 Festivalul International de Film DaKINO 2011

Gala de Deschidere a celei de-a 21-a editii a DaKINO va avea loc luni, 21 noiembrie la Cinematograful Patria si va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a celui mai recent film al regizorului David Cronenberg, Metoda Periculoasa/ A Dangerous Method, prin amabilitatea Odeon.

festivalul international de film dakino 2011 isi deschide portile pe 21 noiembrie afla ce film apreciat Festivalul International de Film DaKINO 2011

Cu Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen si Vincent Cassel in rolurile principale, A Dangerous Method evoca relatia intensa dintre Carl Jung- Fassbender si Sigmund Freud- Mortensen si, prin intermediul acesteia, inceputurile psihanalizei. A Dangerous Method a avut premiera la Festivalul International de Film de la Venetia 2011- Competitia Oficiala. Castigator a numeroase premii Genie, David Cronenberg este cunoscut publicului pentru Crash (1996), eXistenZ (1999), Spider (2002) si A History of Violence (2005).

801 460x368 Festivalul International de Film DaKINO 2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.