Anim’est 2013: Ernest et Célestine (2012)

0

Regizorii filmului A Town Called Panic ne aduc de această dată pe ecrane povestea captivantă a unui urs și a unei șoricioace, două creaturi care sunt educați încă de mici să se urască. Pelicula are la bază poveștile celebrei scriitoare belgiane, Gabrielle Vincent, și este destinată tuturor vârstelor. Proiecția filmului a marcat deschiderea festivalului internațional de animație Anim’est 2013 și va fi în continuare proiectat în cadrul acestuia.

ernest et celestine 14 e1381072318933 Animest 2013: Ernest et Célestine (2012)

Ernest este un urs vagabond care intră deseori în bucluc iar Célestine este o șoricică orfană care nu crede poveștile cu care a crescut despre Ursul cel mare și rău care mănâncă șoricei. Cei doi ajung să se cunoască și în ciuda faptului că societățile din care cei doi fac parte îi reneagă pentru această ciudată prietenie, atât Ernest și Célestine fac tot posibilul pentru a le demonta preconcepțiile.

ernest et celestine artwork wallpaper other e1381072764846 Animest 2013: Ernest et Célestine (2012)

Povestea celor doi este una despre prietenie și toleranță în societate, spusă într-un mod aparte. Subiectul este des abordat, însă nu cu aceeași căldură, tandrețe și amuzament. Deși carte ilustrată la origini, și mulțumită scenariului cunoscutului scriitor Daniel Pennac, filmul se adresează unui public mai larg fără să uite de micuții săi spectatori. Cred că este timpul să uităm o clipă de animațiile americane față de care această producție nu poate fi mai departe. Ernest et Célestine este una din cele mai frumoase animații văzute și nici nu este greu să vedem de ce a meritat un premiu Cesar.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.