Planes (2013)

0

Imaginația realizatorilor de animații a lăsat de dorit în acest an. Este adevărat că parcă au apărut mai multe producții de acest gen decât în alți ani, dar până la urmă calitatea este mai importantă decât cantitatea. Nu am reținut nimic memorabil din desenele animate lansate în acest an, unele au fost decente, dar fără ceva ieșit din comun, nu mi-a părut rău că le-am văzut, dar nici nu le voi revedea probabil, dar cele mai multe au fost foarte slabe. În această ultimă categorie se înscrie și Planes, copie palidă a lui Cars, realizat de aceeași echipă ca la Mașini. Dar asta nu înseamnă nimic pentru că Planes nu se ridică niciun moment la nivelul acelei producții.

planes 1 460x258 Planes (2013)

Dusty este un avion care prestează munci agricole, dar care se visează un super-avion. El își dorește foarte mult să participe la o cursă de viteză alături de cele mai tari avioane din lume. Deși lui i se pare că este cel mai bun avion, are destule probleme pe care încearcă să i le îndrepte un avion de luptă, care fusese erou de război. Pe lângă faptul că nu se descurcă prea bine în curbe, Dusty are și rău de înalțime, obișnuit fiind să zboare foarte jos. Dar acestea se pot dovedi și atuuri în anumite condiții. Întrecerea propriu-zisă este formată din opt etape care reprezintă de fapt ocolul Pământului. Dar pe lângă dificultatea traseului propriu-zis Dusty are de înfruntat și problemele pe care i le ridică adversarii săi.

planes 2 460x287 Planes (2013)

Planes urma inițial să fie lansat pe DVD și poate că ar fi fost mai bine așa. Problema filmul o reprezintă povestea foarte simplă, scenariștii nu și-au bătut capul să o facă mai interesantă, iar personajele, unele cu potențial, nu sunt suficient de dezvoltate pentru că vizual Planes nu arată rău. Acesta este doar începutul, realizatorii săi au în plan o trilogie și au lansat chiar și un joc video plecând de la acest film. Nu zic că filmul nu este potrivit pentru copii, dacă ești băiețel și ai între 3 și 8 ani cred că o să-ți placă. Însă, pentru adulți filmul este o pierdere de timp și e păcat că producătorii nu și-au dat silința să-i atragă și pe aceștia cum s-a întâmplat cu majoritatea animațiilor din ultimii ani care reușeau să fie interesante atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.