Contra timp 2 (2009)

3

Totul a început cu serialul “Băieţi buni“. Era pentru prima în ţara noastră când cineva îşi propunea să facă un film de acţiune la standarde occidentale. Cu un buget mare pentru România, serialul nu a avut succesul dorit în rândul telespectatorilor şi nu a mai urmat o serie a doua. La un moment dat era programată o continuare pentru marele ecran, care nu a mai avut loc. Mare parte din acea echipă a realizat anul trecut “Contra timp“, un film de acţiune românesc care respecta reţeta serialului “Băieţi buni” din toate punctele de vedere. Primit probabil bine, producătorii au realizat o continuare, numită firesc “Contra timp 2“, în care iţele poveştii sunt mai complicate decât în prima parte.

Acţiunea se desfăşoară pe două planuri. Pe de o parte, Călin (Dragoş Bucur) şi Lori (Raluca Aprodu) au o misiune internaţională. Ei se deplasează în Spania acolo unde a fost prins Corsicanu (Florin Piersic Jr.) un traficant de persoane, care urmează să fie extrădat. Lucrurile par destul de simple: cei doi poliţişti trebuie să-l însoţească pe mafiot din Spania în România, însă ei nici nu bănuiesc cât de mult se vor complica treburile.

contratimp 3 Contra timp 2 (2009)

Pe de altă parte, echipa de la Crimă Organizată rămasă la Bucureşti se confruntă cu o serie de crime misterioase, realizate după acelaşi tipar şi încheiate cu incendierea victimelor. Călin încearcă să-şi ajute colegii chiar dacă se află peste hotare, iar la un moment dat iţele poveştii îi duc în urmă cu 10 ani atunci când a avut loc un accident teribil.

contratimp Contra timp 2 (2009)

Contra timp 2 nu e vreo capodoperă, nu e nici măcar un “Die Hard” românesc, dar e un pas înainte faţă de ceea ce numeam filme de acţiune până la “Băieţi buni” şi “Contra timp”. Filmările sunt spectaculoase, montajul alert (uneori parcă prea alert), actorii principali sunt credibili. Există unele minusuri la actorii secundari, chiar la scenariu, dar acesta nu face decât să urmeze o reţetă a genului pentru că nu ne vom apuca acum să reinventăm filmul de acţiune. Una peste alta, o iniţiativă lăudabilă şi mi-aş dori să realizăm cât mai multe filme de acest gen pentru că, până la urmă, poate am reuşi să facem o producţie care să se bată de la egal la egal cu suratele ei hollywoodiene sau europene.

Vizionaţi trailer:

3 COMENTARII

 1. Nu sunt mare fan al filmelor romanesti. Comediile clasice din trecut si cateva filme de dupa Revolutie au ajuns sa ma impresioneze, nu mult, dar de-ajuns incat sa ajung sa le urmaresc si sa am o parere bunicica despre ele.
  Peste filmul asta am dat din greseala, intr-o seara de sambata tarzie, la televizor. Am zis sa-i dau o sansa. Si bine am facut. Bine, ca are cliseele majoritatii filmelor de peste Ocean, e clar, insa, nu a avut cliseele filmelor romanesti de pana acum. Asta m-a impresionat: s-a apropiat, intr-o masura destul de mare, de cam la ce te astepti la un film de actiune american, nu unul cu buget foarte mare, dar la unul cu un buget acceptabil.
  E o evolutie…

 2. Contra Timp 1 mi-a placut mai mult. 2-ul e tras de par (politia neaosa e mai ceva decat FBI), actiunea pe 2 planuri, fara nici o legatura intre ele, dau senzatia de un episod de serial, iar cliseele sunt mult mai accentuate decat in primul film.
  Fata de alte filme (romanesti in special) e ok, cei care vizioneaza superficial pot fi avantajati.

  Prima parte a fost tare insa.

 3. E genial filmu si ar fi mare pacat daca nu ar face cateva seriale bune E ceva in genu CSI Miami varianta romaneasca orcum te scoate din monotonia asta si mai skimba putin etiketa aia de Sergiu Nicolaescu a filmului romanesc Nu zic ca nu merita respectat dar la asta se uita mamaia si noi din cand in cand dar asta e genul de film (actiune) care le place romanilor din 2013 so vada Like si 1 si 2 Inca odata spin Mare pacat dace nu faci mai multe filme seriale cv de jenu si sa le difuzeze ori tv ori online ;P;)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.