Cinci actrite tinere si nelinistite

0

Filmele din 2013 au propus destule figuri feminine noi. Le-ați observat și voi cu siguranță și m-am gândit să ne reamintim de cinci dintre cele mai spectaculoase. Multe dintre actrițe sunt debutante sau aproape debutante, dar au făcut roluri memorabile, reușind să ducă la capăt partituri extrem de grele și de complexe. Și pe lângă faptul că joacă senzațional trebuie să recunoașteți că arată și foarte bine pentru că rolurile pe care le-au jucat au conținut și o doză mai mică sau mai mare de sexualitate. Și cu o singură excepție toate au sub 25 de ani, deci viitorul le aparține, important este să nu piardă capitalul de simpatie și de încredere pe care l-au câștigat anul trecut.

Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adele)

Cu toate că nu are decât 20 de ani, Adèle Exarchopoulos se poate lăuda cu un palmares impresionant pentru vârsta sa. Adică până la rolul din La vie d’Adele mai apăruse în alte opt producții din 2007 încoace. Totuși, rolul principal din producția lui Abdellatif Kechiche a transformat-o într-un star. Ea joacă aici rolul unei adolescente care își caută drumul în viață, care vrea să experimenteze și care într-o zi se îndrăgostește o studentă. Chiar dacă este dragoste adevărată între cele două, Adele încă nu are maturitatea necesară pentru a trece peste toate obstacolele și peste prejudecățile societății.
Drumul ei în lumea filmului va fi lung și probabil o așteaptă o carieră deosebit de interesantă dacă își va alege cu grijă proiectele. În acest an poate fi văzută în două producții: Qui vive și Voyage vers la mere. De asemenea, face parte din distribuția celui mai recent film regizat de Sean Penn – The Last Face.

laviedadele07 460x255 Cinci actrite tinere si nelinistite

Stacy Martin (Nymphomaniac Volume 1)
Stacy, în vârstă de 23 de ani, și-a făcut debutul cinematografic în acest film. Nu mai lucrase niciodată în acest domeniu, fusese implicată doar în modelling. Provocarea a venit de la Lars von Trier care a văzut-o perfectă pentru rolul nimfomanei la tinerețe. Nu a fost un rol ușor, ea trebuie să fie mai tot timpul dezbrăcată și gata de sex. Apare mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată. Și mai trebuie să facă sex cu o mulțime de persoane. Mă rog, personajul ei trebuie să facă acest lucru pentru că ea (ca și alți actori din acest film) au beneficiat de dubluri porno pentru scenele cu adevărat tari. Stacy Martin își va continua cariera de actriță după Nymphomaniac, urmând să o vedem în curând în alte două producții, Winter și The Clown.

Nymphomaniac 16 photo by Christian Geisnaes 460x258 Cinci actrite tinere si nelinistite

Margot Robbie (The Wolf of Wall Street)

Margot vine din Australia și împlinește 24 de ani în această vară. A debutat pe la 18 ani cu apariții episodice în diverse seriale, a continuat apoi cu roluri mai importante în serialele Neighbours și Pan Am. A fost remarcată cu adevărat de-abia în 2013, prima oară în About Time într-un rol mic al unei tinere de care se îndrăgostește eroul principal, dar mai ales în The Wolf of Wall Street. Ea joacă rolul iubitei personajului lui Leonardo Di Caprio. La început totul este extrem de frumos, ca în mai toate poveștile de dragoste, cei doi se iubesc pe unde apucă și o fac cu foarte multă pasiune și imaginație. Mai târziu când derapajele lui Di Caprio sunt tot mai evidente, ea trebuie să facă eforturi să-l aducă pe linia de plutire.
Margot Robbie nu a stat degeaba după The Wolf of Wall Street și va mai apărea în alte trei producții. Este vorba de Suite francaise, Z for Zachariah și Focus, toate acestea aflându-se în post-producție.

margot robbie 460x207 Cinci actrite tinere si nelinistite

Lea Seydoux (La vie d’Adele)

Lea Seydoux este cea mai în vârstă actriță din acest top, dar și cea mai experimentată. În vârstă de 29 de ani ea a jucat în multe producții franceze și a avut roluri mici în producții internaționale la regizori importanți. A lucrat cu Tarantino în Inglourious Basterds, a fost aleasă de Woody Allen pentru Midnight in Paris și a făcut parte din distribuția lui Mission: Impossible – Ghost Protocol. Chiar dacă nu era o anonimă înainte de La vie d’Adele putem spune totuși că acest rol este cel mai important al carierei sale. Joacă un personaj sigur pe sine și pe sexualitatea sa, nu ascunde faptul că este lesbiană, are o carieră artistică importantă și știe foarte bine ce își dorește să facă pe viitor. Nu-i plac lucrurile făcute pe jumătate și deși este o fire deschisă nu te iartă atunci când faci prima greșeală. Este un adevărat model pentru personajul interpretat de Adèle Exarchopoulos, cele două trăind una dintre cele mai frumoase și intense povești de dragoste văzute pe marele ecran în ultimii ani. Lucrează aproape fără oprire și o mai putem vedea în alte patru producții în 2014 și 2015.

laviedadele04 460x258 Cinci actrite tinere si nelinistite

Marine Vacth (Young & Beautiful sau Jeune & Jolie)

Marine are 24 de ani și a debutat în lumea filmului în 2011. Înainte de a intra în cinematografie ea a avut o carieră de model probabil se ocupă în paralel de cele două pasiuni. Până la Jeune & Jolie a mai apărut în două producții, dar a atras cu adevărat atenția doar după acest rol. Aici ea este o adolescentă rebelă, provocatoare, care devine o prostituată de lux. Îi place să cunoască oameni noi, să-i domine, să joace acest rol. Nu pare obsedată nici de sex, nici de banii pe care îi câștigă, ci mai degrabă este atrasă de experiențele prin care trece. Mai trebuie să așteptăm un an să o vedem într-o nouă producție pentru că de-abia în 2015 are loc lansarea filmului Belles Familles în care Marine deține unul din rolurile principale.

jeune et jolie 1 460x306 Cinci actrite tinere si nelinistite

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.