Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B-EST IFF

0

Duminică 25 martie s-a încheiat a 8-a ediție a B-est IFF, după șapte zile de maraton de filme bune, unde am mers cu plăcere și unde am revizionat și câteva dintre filmele lui Stanley Kubrick care sunt și rămân adevărate capodopere ale cinematografiei din lume. Acestea au fost: Documentarul ,,Stanley Kubrick: A Life in Pictures”, ,, Barry Lyndon”, ,, A clockwork Orange” si ,,The Shinning”, toate  prezentate în versiune restaurată digital și în prezența lui Jan Harlan. Am aflat și detalii picante din spatele filmărilor acestor pelicule, narate de producătorul lui Kubrick, aflat la acest festival în calitate de președinte al juriului dar și ca invitat de onoare.

Organizarea evenimentului nu a fost una excelentă, au fost probleme cu subtitrările la anumite filme, reacțiile oamenilor din sală în anumite momente nu erau tocmai demne de o sală de cinema și spun asta pentru că uneori se râdea fără motiv sau se strigau diferite nemulțumiri. Cu bune și cu rele, mi-a părut bine că am vizionat niște filme destul de speciale, cu povești interesante, care te inspiră sau care te revoltă într-o oarecare măsură, asta depinde cum le privești.

Decernarea premiilor a decurs destul de sec și rapid, dar filmele castigatoare au meritat din plin premiile. Așadar the winners are:

1. Premiul criticii + Trofeul festivalului :  TYRANNOSAUR –  în regia lui Paddy Considine

 

tyrannosaur 2011 Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B EST IFF

2. Premiul publicului + Cea mai buna regie : TOATĂ LUMEA DIN FAMILIA NOASTRĂ  -€“ în regia lui Radu Jude 

 

Toata lumea din familia noastra2 460x306 Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B EST IFF

3. Mențiunea specială + Cel mai bun scenariu : PRESUME COUPABLE  -€“ în regia lui Vincent Garenq

 

presume coupable vincent garenq 1 540260 460x305 Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B EST IFF

4. Cea mai bună imagine : SUBMARINE -€“ în regia lui Richard Ayoade

 

submarine 460x275 Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B EST IFF

 

8. Premii de excelență : Jan Harlan şi Irina Petrescu

MG 0445 460x306 Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B EST IFF

irina petrescu 691225l poza 460x349 Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B EST IFF

Ceremonia de închidere, a fost urmată de proiecția unică în România a filmului excepțional ,,This must be the place”, primul film în limbă engleză al italianului Paolo Sorrentino, cu Sean Penn în rolul principal, al cărui performanță este „perfectă… şi care transcende senzaţia de mască indusă de conturul de ochi şi de ruj printr-o candoare aproape copilărească” – Variety. This must be the place este povestea unui fost star rock pornit la vânătoare de nazişti de-a lungul Americii, iar  titlul vine de la o piesă clasică Talking Heads.

this must be the place 460x288 Câştigătorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti B EST IFF

Vizionaţi trailer:

Cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, a avut loc în perioada 19-25 martie 2012, la Cinema Studio, NCRR şi sala Elvira Popescu şi se anunţă a fi mult mai spectaculos anul viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.