Timer (2009)

1

Dacă un ceas ar cronometra timpul până când îți vei întâlni sufletul pereche, ai vrea să știi lucrul asta? Este o bună întrebare pe care te face să ți-o pui acest film și pe bună dreptate. Într-o lume în care oamenii sunt preocupați numai de acest aspect, crezând în destinul prescris, iată că li se inventează un dispozitiv care poate face lucrul acesta. Odată sacapați de această grijă nu le rămâne decât să aștepte să-și petreacă restul vieții cu persoana predestinată. Pot să spun că este un film destul de ingenios realizat, care păstrează și acea notă de fantastic jucată atât de natural, dar care din când în când mai are și replici  inteligente și haioase. Pe lângă toate acestea are și acea latură educativă care îți va da un pic de gândit după.

timer 460x306 Timer (2009)
Filmul o are că protagonistă pe Emma Caulfield, Oona, al cărei cronometru nu și-a setat încă timpul pentru persoana care îi este menită nici până la cei 30 de ani ai săi, lucru ce o întristează văzând că toți din jurul ei deja își știu timpul rămas. Totuși nu este oprită în a se îndrăgosti de tobarul unei trupe de rock, Mikey (John Patrick Amedori) care este cu mult mai tânăr decât ea și care are deja cronometrul stabilit pentru patru luni. Ei decid chiar și așa să aibe o relație în ciudă acestu lucru și încep să pună la îndoială tot conceptul acestui ,,timer” care practic le conduce viețile. Această noțiune science- fiction folosită de regizor reliefează și mai mult caracterul personajelor, clasându-le în tipologii clare, lucru ce devine destul de interesant și captivant.

timer2 460x253 Timer (2009)
Deși am fost sceptică în privința acetui film la început, crezând că va fi plin de clișee, am realizat că merită văzut. Da, este un film despre relații, dar puse într-un altfel de context, despre deciziile luate în relații și despre cum nu putem fi mereu foarte siguri cine este și cine nu este potrivit pentru noi. Este un test pe care personajele trebuie să-l treacă pentru a se stabiliza emoțional și pentru a înțelege sensul acestor relații. Este foarte bine ilustrată ideea și conceptul că vrem totul pe tavă, că vrem să cronometrăm și să știm totul dinainte, nimeni nu mai are răbdare să afle, să descopere sau să lupte pentru o relație. Timer îți ridica și întrebarea dacă acea persoană care este programată științific și biologic să fie perechea ta este întradevăr persoană cu care vrei să-ți petreci restul vieții.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. Ai avut dreptate. Filmul asta este destul de bun. Foarte interesanta ideea cronometrelor, te cam pune pe ganduri.
    Sfarsitul era deductiv..era prea frumos sa fie adevarat (si asta mi-a placut foarte mult)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.