The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005)

2

Galaxia noastra este plina de necunoscute. In timp ce oamenii nostri de stiinta fac cercetari pentru a rezolva misterele cosmosului, regizorii si scenaristii dau frau liber imaginatiei si creaza o sumedenie de filme care umplu acest gol. Filmul de fata a plecat de la o carte adevarata a carui laitmotiv este insasi ghidul din discutie, ghid care ajuta protagonistii sa-si faca drum prin galaxie. Dar cine face autostopul in spatiu si de ce?

Arthur este protagonistul nostru, dar circumstantele in care-l cunoastem nu sunt tocmai placute. Caminul sau este pe cale sa fie demolat pentru a face loc unei sosele, iar Arthur nu mai poate face nimic. Insa, aceasta nu este cea mai grava problema a sa, caci casa sa nu este singura care va fi distrus. Insusi Pamantul este programat sa dispara din galaxie! Din fericire pentru Arthur, prietenul sau cel mai bun, Ford, este extraterestru, si il salveaza. Devenit autostopist in spatiu, Arthur rememoreaza ultima petrecere la care a fost, unde a cunoscut-o pe Tricia, o tanara non-conformista pe care nu o poate uita. Si nu mica i-a fost surpriza cand o gaseste pe aceasta in nava care ii ia, alaturi de Zaphod, presedintele galaxiei, un nebun si jumatate (la propriu). Cei patru se imbarca intr-o mare aventura, pe parcursul caruia pamanteanului i se releva toate raspunsurile la intrebarile sale. Si daca tot vorbim de intrebari, filmul incearca sa raspunda, in mod haios si original, la multe din intrebarile cu care oamenii se confrunta. Care este raspunsul la intrebarea suprema? Care este intrebarea suprema? Ce alte surprize ne mai asteapta in univers? Ghidul autostopistului galactic face lumina in privinta acestor mistere.

Ce e diferit la Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, fata de alte filme cu extraterestrii, este felul in care este organizata galaxia. De la planeta Vogonilor, creaturile birocratice din fire, pana la presedintele galaxiei si arhitectul de planete, totul este extrem de asemanator cu tot ce exista pe Pamant. Ghidul este prezent de-a lungul filmului, explicand cu vocea lui Stephen Fry tot ce au nevoie sa stie autostopistii. Filmul este amuzant si ironic, si foarte putin violent. Cu toate astea, te tine in suspans si nu este deloc previzibil, iar finalul nu dezamageste.

2 COMENTARII

  1. nu este extraordinar, chiar destul de slabut, dar te relaxeaza, pentru o dupa amiaza ploioasa merge,,,, cu o sticla mare de bere in mana dreapta

  2. […] TV1000,The Ballad of Little Jo 1993 (Ian McKellen, Heather Graham): Dramă, Western 22:00/ Kanal D, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy 2005 (Mos Def, Sam Rockwell, Martin Freeman): Aventuri, Comedie 23:00/ Prima TV, Devil’s […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.