Ankha: “The Prestige (2006)”

4

Dacă mi-aţi cere să descriu acest film într-un singur cuvânt, acela ar fi: magic. “The Prestige” este un film bun, interesant, bine realizat, cu o distribuţie de actori cunoscuţi şi talentaţi, cu o poveste plină de mister şi cu o temă care atrage mereu: magia. Dacă aţi văzut “The Illusionist” şi v-a plăcut trebuie să îl vedeţi şi pe acesta. De asemenea, se poate spune şi invers. Dacă aţi văzut “The Prestige” trebuie să îl urmăriţi şi pe celălalt. Oricum ar fi, ambele sunt filme foarte bune în opinia mea şi le recomand cu căldură. “Prestigiul” poate fi comparat cu un truc de magie cu o singură diferenţă: la finalul filmului veţi descoperi cum a fost realizat trucul.

the prestige 6 140824a 150x150 Ankha: The Prestige (2006)Filmul prezintă povestea a doi magicieni (sau scamatori): Angier (Hugh Jackman) şi Borden (Christian Bale). Prieteni la început, aceştia vor deveni mari duşmani şi, ulterior, rivali în momentul în care soţia lui Angier moare în timpul unui truc, deoarece Borden făcuse un alt tip de nod. Fiecare va dori să cunoască secretele trucurilor celuilalt şi fiecare îi va sabota celuilalt spectacolele. Însă obsesia lui Angier devine din ce în ce mai mare, iar rivalitatea dintre ei va depăşi graniţele artei şi totul se va rezuma la răzbunare. Dincolo de intriga foarte bine realizată, filmul surprinde şi prin partea de SF introdusă aproape de final. Însă cu adevărat importantă este lecţia pe care trebuie să o înveţe personajele şi spectatorii la final. Care este preţul pe care trebuie să îl plăteşti atunci când te dedici total unui lucru?

161049 the prestige l 150x150 Ankha: The Prestige (2006)Înainte de a vă recomanda, din nou, să urmăriţi această producţie, aş adăuga că filmul îţi reaminteşte faptul că nimic nu este ceea ce pare şi că toate trucurile de magie sunt bazate pe minciună. Înainte de a căuta secretul, întrebaţi-vă dacă vă doriţi, de fapt, să îl cunoaşteţi cu adevărat? Pentru că, dacă l-aţi şti, atunci trucul nu ar mai fi la fel de valoros şi spectaculos.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.