Robot & Frank (2012)

0

Robot & Frank este un film care nu a fost foarte răsfățat de critici și public, fiind remarcat numai la câteva festivaluri ale producțiilor independente unde a primit și unele distincții. Poate a fost de vină și subiectul, unul destul de utilizat în cinematografie, relația om-robot fiind exploatată în suficiente producții. Totuși, Robot & Frank are ceva special, care îl delimitează de alte producții cu subiecte similare și veți înțelege acest lucru după ce veți vedea filmul. Robot & Frank este o producție independentă, cu un buget mic, de numai 2,5 milioane de dolari care a fost filmată în mai puțin de trei săptămâni. Totuși, filmul a reușit să atragă nume mari în distribuție și impresionează printr-o poveste simplă și emoționantă.

robot and frank 21 460x259 Robot & Frank (2012)

Frank (Frank Langella) este un fost hoț de bijuterii care locuiește singur, încercând să-și umple timpul cu diverse activități. Are doi copii, o fată și un băiat, cu care ține legătura destul de des, care sunt îngrijorați de starea sa de sănătate pentru că memoria a început să-l lase chiar dacă Frank refuză să recunoască acest lucru. Într-o zi fiul său îi aduce un robot care să aibă grijă de tatăl său. Robotul făcea de toate: mâncare, curățenie, conversație, îi amintea bătrânului când trebuie să ia medicamentele și multe altele. La început Frank a fost destul de reticent, nu a dorit să primescă robotul, apoi să-l folosească, dar îl acceptă și treptat între cei doi se naște o relație de prietenie.
După câtva timp Frank își dă seama că se poate folosi de robot pentru a da din nou niște spargeri, începe să lucreze la niște planuri, să studieze potențialele victime. Oare cine ar putea bănui că el este capabil la vârsta sa de asemenea lovituri chiar dacă are un trecut infracțional încărcat ?

robot and frank 1 460x201 Robot & Frank (2012)

Frank Langella este impresionant pentru modul în care își joacă personajul, ba morocănos, ba irascibil, ba neașteptat de sensibil. O impresie puternică lasă și robotul. Designul său este inspirat după un robot din Japonia care însă nu are abilitățile celui din film. Un lucru inedit este faptul că acest robot nu a fost creat pe computer și că în spatele său ea fost o persoană care interacționează cu Frank Langella. Vocea robotului însă îi aparține lui Peter Sarsgaard.
Susan Sarandon, bibliotecara pentru care Frank are ceva sentimente, dar nu prea știe să și le exprime, James Marsden și LivTyler, în rolurile celor doi copii ai bătrânului reușesc prin aparițiile lor să creioneze portretul complet al lui Frank ca să reușim să-l înțelegem mai bine. Finalul este ușor surprinzător și te va pune puțin pe gânduri.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.