The Help (2011)

4

“you is kind, you is smart, you is important”

The Help” este un film despre puterea de a schimba gandirea societatii in care traiesti; este un film despre curaj, prietenie si mai ales despre speranta. Povestea are un strop de umor care destinde unele situatii ce devin tensionante si s-ar putea sa crezi ca este o pelicula previzibila. Actiunea filmului are loc in anii ’60 in Jackson si se contureaza in jurul a trei femei diferite care au in comun curajul de a infrunta lumea in care traiesc.

help1 460x345 The Help (2011)

Emma Stone interpreteaza rolul personajului principal, Skeeter, o tanara absolventa care spera sa faca un lucru important intr-o zi. Ea lucreaza la un ziar local si intre timp isi desfasoara propiul proiect inspirat din viata reala. Ea este ajutata de noile sale prietene, Aibileen (Viola Davis) si Minny (Octavia Spencer), doua femei de culoare care lucreaza ca servitoare si carora le e frica sa vorbeasca despre ce au avut de infruntat din cauza culorii pielii. Skeeter este o tanara deranjata de actele de rasism din jurul ei, dar ajutata de Minny si de Aibileen, va reusi sa se apuce de scris cartea care ar urma sa socheze comunitatea din Jackson. Secretele spuse uneori in soapta vor ajunge pe hartie, iar cele trei personaje spera la schimbarea societatii in care traiesc.  Vor aparea momente in care frica incepe sa controleze situatia, insa va reusi Skeeter sa puna pe hartie tot ce are nevoie? Oare cartea la care muncesc ele si care le ofera speranta unei vieti mai bune va fi vreodata publicata?

1326662892875 460x306 The Help (2011)

Este bine de stiut ca povestea filmului are la baza bestseller-ul cu acelasi titlu lansat in 2009. Se pare ca romanul va aparea probabil prin luna noiembrie in Romania si urmeaza sa vedem daca va avea parte de acelasi success de care a avut parte in New York. Trebuie mentionat faptul ca Emma Stone isi interpreteaza destul de bine rolul si ca filmul este emotionant si plin de sentimente. Este foarte posibil ca trailer-ul sa nu te atraga, dar merita sa-i acorzi o sansa povestii. “The Help” este o drama interesanta, incojurata de putin umor, intalniri pe ascuns, mister si de momente profunde si nu trebuie ratata.

Vizionare trailer

4 COMENTARII

  1. […] a fost cu adevărat anul lui Jessica Chastain, apărând în trei filme impresionante. Deși „The Help” și „The Tree of Life” s-au bucurat de o atenție sporită, atât din partea criticilor, […]

  2. […] trecut cred că puțină lume știa de Jessica Chastain. În 2011 a jucat în The Tree of Life, în The Help,  abordări complet diferite, interpretări remarcabile, iar în Take Shelter continuă pe […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.