Boot Camp (2008)

2

O palma grea data unui program bolnavicios care nu a contenit vreme de mai multi ani sa existe si sa distruga vietile multor adolescenti americani. Titlul initial al peliculei era “Straigh Edge”, insa producatorii au convenit ulterior sa denumeasca pelicula de fata “Boot Camp”(“Tabara”), in speranta ca a doua alegere va fi mai inspirata si mai sugestiva. Filmul nu s-a bucurat de o mediatizare catusi de putin semnificativa, fiind lansat international in 2007, direct pe DVD. Ceea ce este esential la acest film si merita sa fie mentionat- filmul este ecranizarea unor orori ce au avut loc in perioada anilor ’70 intr-o statiune ce dorea reabilitarea unor tineri cu probleme.

“Boot camp” are un debut ce nu ar putea incinta privitorul sa-l urmareasca: imaginea unor tineri de bani gata, ignoranti si rasfatati, imagine de altfel des intalnita in mai toate filmele de pana acum. In minutele urmatoare regizorul (Chistian Duguay- cunoscut cel mai probabil pentru contributia adusa la “The art of war” sau “Joan of Arc”) ne introduce direct in subiect, si brusc vedem cum o tanara – Sophie (Mila Kunis) este rapita de catre un grup de oameni se isi reclama autoritatea printr-o solicitara facuta de catre parintii acesteia. Acestia hotarasc sa o inscrie pe tanara intr-un program de restabilire sociala. Odata ajunsa la acest centru, va descoperi nu numai ca nu are sansa sa scape pentru ca este pe insula Fiji, in mijlocul Oceanului, dar si ca metodele folosite de institutori sunt unele radicale si nu ii ramane decat sa lupte sa supravietuiasca.

Filmul insereaza pe langa dramele adolescentilor (traumele fizice culmineaza cu cele psihice) si o poveste de dragoste: perechea lui Sophie se incumeta sa plece in cautarea acesteia, astfel ca vom face cunostinta cu Ben, interpretat de Gregory Smith, un personaj care mi-a placut pentru ca el este cel ce da o alta turnuta actiunii ulterioare.
boot camp 1 460x255 Boot Camp (2008)

Filmul este un thriller psihologic de suspans ce nu ar putea fi gustat de cei care asteapta un film cu lupte corp la corp sau secvente incoerente si ridicole de impuscaturi. Se vrea a fi in primul rand un film moralizator si unul mai putin de entertaining. Daca vreti sa urmariti un film diferit, cu atmosfera bine construita si cu un acting nu tocmai memorabil dar care reuseste sa contureze un story care intriga, nu ramane sa va urez decat vizionare placuta!

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Filmul pare interesant. Poate cand o sa am timp o sa ii acord o sansa.

    Nu puteam decat eu sa iti las un prim comentariu la recenzia ta. Of of si cat m-am mai tinut de tine.. Ia si scrie Angi, ia si scrie.. hai fa-ti blog !..si acum uite..:p Maine poimaine te vad consultant intr-o emisiune la ProTv vorbind despre nominalizarile la Oscar.

    Bafta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.