The Darkest Hour (2011)

5

O altă producție semnată Summit Entertainment, cei care ne-au adus si seria Twilight, ”The Darkest Hour”prezintă un scenariu apocaliptic în care niște extratereștri invizibili evapora orice ființă cu care intră în contact. Titlul peliculei face referire la importanța pe care o are electricitatea în  această luptă a omenirii pentru supraviețuire. Neavând nume mari care să susțină filmul, actorii principali fiind Emile Hirsch (Sean) și Max Minghella (Ben), doi programatori americani care se află la Moscova pentru a vinde un nou tip de software, pelicula trebuie să se bazeze pe efectele speciale. Dezamăgiți că întâlnirea nu a decurs conform planului, cei doi ies în club unde întâlnesc două turiste; la scurt timp, întregul oraș este lăsat fără lumină, iar forme neregulate de energie încep să cadă din cer. După această seară, ei se străduiesc să supraviețuiască, găsind resurse și informații în cele mai neobișnuite locuri.

587286 the darkest hour movie image 8 460x306 The Darkest Hour (2011)

Exceptând premisa clișeitistică de la care pornesc, filmul face un efort palpabil de a se îndepărta de scenariile obișnuite de invazie extraterestră, însă nu reușește. Într-adevăr, locația este una neortodoxă pentru o producție ce tratează o astfel de temă, americanii fiind în Moscova, capitala cea mai temută de către acest popor, iar rușii nu par atât de vicleni și necruțători pe cât sunt prezentați în general la Hollywood. Dar…de ce aș vrea să văd încă un film care îmi prezintă dorința de nimicire a omenirii, de către niște ființe etere, din punctul de vedere ale unor persoane care nu au nicio legătură cu acest subiect? Da, sunt mai inteligenți decât omul obișnuit, găsesc niște soluții radicale pentru probleme care păreau triviale înainte, dar latura mea logică este mai mult decât jignită cu unele dintre rezolvările propuse. Trecând peste greșeli, voi spune că Minghella și Hirsch, ambii având în trecut roluri mici în producții notabile, joacă bine și ridică filmul; dar foarte puțin, dat fiind faptul că personajele sunt construite pe baza unei singure trăsături comportamentale.

darkesthour 7 460x212 The Darkest Hour (2011)

”The Darkest Hour” nu va câștiga un Oscar sau un Glob de Aur, dar reușește să îți capteze atenția pentru o oră jumătate, prezentându-ți efecte speciale și extratereștrii ciudați. Este un film de acțiune american (acesta fiind cuvântul-cheie pentru a descrie întreaga experiență), cu puțin suspans și cu un final surprinzător. Totuși, unele scene te lasă cu senzația că le-ai mai văzut de multe ori.

Vizionați trailer:

5 COMENTARII

  1. […] deopotriva oameni si animale si care devoreaza toate sursele de energie electrica. Alex – FilmeTari Exceptând premisa clișeistică de la care pornesc, filmul face un efort palpabil de a se […]

  2. […] Logan Marshall-Green, Guy Pearce si Patrick Wilson. Scenariul initial a fost scris de Jon Spaihts (The Darkest Hour), fiind apoi updatat de Damon Lindelof (Star Trek 2). Prometheus va fi lansat in data de 8 iunie […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.