August: Osage County (2013)

1

Filmul are la bază piesa de teatru cu același nume semnată de Tracy Letts și care i-a adus Premiul Pullitzer. Cum se întâmplă cu majoritatea pieselor transformate în film lipsește un anumit ritm, dar poți trece ușor peste lentoarea poveștii cu ajutorul actorilor și chiar al profunzimii scenariului și dialogurilor. Dacă ți se pare că te vei plictisi, îți spun că nici vorbă de așa ceva, dezvăluirile apar pe bandă rulantă, unele previzibile, dar cele mai multe nu, iar dramatismul ajunge la cote din ce în ce mai ridicate pe măsură ce ne apropiem de final. Regia este semnată de John Wells, care are în palmares mai multe seriale decât lungmetraje, iar adaptarea a fost făcută chiar de către Tracy Letts, fapt ce ne oferă garanția că nu s-au pierdut lucruri importante de la piesa de teatru la film.

August Osage County 2 August: Osage County (2013)

Acțiunea se desfășoară pe parcursul a numai câteva zile într-o localitate din Oklahoma. Decesul lui Beverly Weston strânge alături toată familia sa. Vin cele trei fiice ale sale: Barbara, împreună cu soțul și fata lor de 14 ani; Karen, cu noua sa cucerire, un bărbat mai în vârstă și cu trei căsătorii la activ și Ivy, singura care nu a plecat de lângă familia sa. Vor fi mai fi prezenți la funeralii și cumnata decedatului, soțul acesteia și fiul lor. De asemenea, nu putea să lipsească soția lui Beverly, Violet, o femeie măcinată de boală și de droguri. Toată tensiunea acumulată în ani între reprezentanții familiei iese acum la iveală și fiecare are luptat cu fiecare, are de reglat diverse polițe, în special Barbara cu mama ei, dar nici surorile între ele nu se înțeleg așa cum ar trebui. Cu acest prilej apar la suprafață secrete teribile, ținute ascunse chiar și zeci de ani, iar liniștea este departe de a se instala în această familie.

August 3 460x306 August: Osage County (2013)

Mă așteptam să fie filmul lui Meryl Streep și până la un punct așa este. Personajul său domină cu o forță incredibilă celelalte personaje deși este foarte bolnav și slăbit. Dar ar fi nedrept să nu amintesc de Julia Roberts, care are o prestație solidă, probabil una dintre cele mai bune ale sale în ultimii ani, și care reușește să fie cel puțin la nivelul lui Meryl Streep, iar uneori chiar să o depășească. Ceilalți actori, toți nume mari, își joacă cu pasiune personajele, dar nu reușesc să ajungă la profunzimile atinse de Streep și Roberts. August: Osage County este un film greu, întunecat, trist, despre drama (dramele) unei familii care a avut întotdeauna probleme, în care au fost permanent certuri, lucruri ascunse, dar care nu a erupt până acum cu atâta forță, afectând în egală măsură pe fiecare reprezentant al său.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.