The Avengers (2012)

17

“And there came a day, a day unlike any other… when Earth’s mightiest heroes found themselves united against a common threat… to fight the foes no single superhero could withstand… on that day, The Avengers were born.”


Tocmai cand credeam ca filmele cu supereroi nu pot distribui nimic mai bun, “The Avengers” imi da o replica neprevazuta si ma obliga sa afirm ca ecranizarile benzilor desenate sufera o resuscitare onorabila. Aproape toate personajele de care ne-am atasat anterior comploteaza si descatuseaza pe marele ecran acte de eroism pur, slabind audienta cand e nevoie, cu umor veritabil. Dupa ce reusesti sa privesti toti eroii ca pe un tot unitar, entuziasmul tau creste si incepi sa te distrezi pe baza orgoriilor lor care nu-i impiedica sa-si serveasca replici amuzante.

Scarlett Johansson Chris Hemsworth Chris Evans Jeremy Renner Iron Man and The Hulk in The Avengers 2012 Movie Image 600x337 The Avengers (2012)

In episoadele trecute, am fost lasati sa ne familiarizam cu personajele, traiectoria fiecaruia fiind intrerupta intr-un deznodamant ce lasa loc de continuare. Lucrurile sunt reluate aproape de unde au fost lasate la ultima intalnire, astfel ca Nick Furry (Samuel L. Jackson, probabil singurul personaj care-mi displace) se vede nevoit sa reia un proiect care a fost anulat. Dupa ce Loki (Tom Hiddleston) isi construieste propria armata si e hotarat sa decimeze populatia Terrei, directorul organizatiei de mentinere a pacii, apeleaza la singurele persoane capabile sa faca fata pericolului iminent: Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye si Black Widow. Inainte de a elabora strategii de aparare, cei sase trebuie sa invete sa colaboreze si sa inteleaga planul la care iau parte. Determinarea o au, dar de cele mai multe ori asta nu e suficient, astfel ca pana la primirea imboldului necesar, protagonistii vor fi subiectii multor momente palpitante.

Chris Hemsworth Robert Downey Jr and Chris Evans in The Avengers 2012 Movie Image 600x336 The Avengers (2012)

Contrar etalonului stabilit de mine anterior, standardele au fost atinse si chiar depasite, filmul reusind sa triumfe la toate capitolele care acopera un film fidel genului contopit actiune-aventura. Scenele de lupta au o coregrafie captivanta, atentia fiindu-ti distrasa doar de spectacolul vizual al efectelor speciale. Lumea Marvel, ce parea imposibil de replicat isi bucura fanii cu o productie care amuza si antreneaza publicul. Cea mai interesanta si incitanta parte a peliculei a fost amanata pentru ultima jumatata de ora, atunci cand momentele incarcate cu adrenalina primesc un interval generos de desfasurare, fiecare personaj facand ce stie mai bine: sa incerce sa salveze omenirea. Nu poti sa ignori stereotipurile si cazurile cand salvarea intervine la mustata pentru multe personaje, dar pentru a-ti bucura propriile convingeri, ai sa alegi sa lasi “The Avengers” sa se revanseze pentru dezamagirile anterioare ale filmelor din aceasta serie.

Vizionati trailer:

17 COMENTARII

  1. […] mai mult decât suma părţilor sale şi un proiect ambiţios care nu dezamăgeşte. Angela – FilmeTari Contrar etalonului stabilit de mine anterior, standardele au fost atinse si chiar depasite, filmul […]

  2. Eu n-am fost asa incantat. E doar entertainment si cam atat. Noroc cu glumele, fara de care The Avengers era sec. Mi-a placut Hulk( Rufallo e cel mai bun Hulk) si Iron Man.
    Luni publicam si noi recenzia 🙂

  3. Prima parte a filmului este extrem de lenta si plictisitoare, pentru ca s-au lungit prea mult cu prezentarea personajelor. Pe la sfarsit mi-a captat atentia un pic, dar per total nu e vreo mare capodopera pe care sa vrei sa o revezi vreodata.

  4. eu imi doresc tare mult sa ajung sa-l vad dar nu stiu daca o sa am vreo sansa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.