The Air I Breathe (2007)

3

Dacă aş spune că este cel mai prost film pe care l-am văzut, aş fi prea dur. Dacă aş spune că este, doar, încă un film prost, din multitudinea de filme, pe care Hollywood-ul ni le oferă lună de lună, aş fi mai aproape de realitate. Jieho Lee eşuează lamentabil şi penibil, în încercarea sa de a copia oscarizatul Crash.

Personajele sale nu sunt veridice, acţiunile par forţate, dialogurile nu sunt nici ele prea reuşite şi mai sunt şi unele scene (precum cea în care personajul lui Kevin Bacon o prinde de mână pe Sorrow, interpretată de Sarah Michelle Gellar, în momentul în care aceasta se aruncă de pe acoperişul unei clădiri) care transformă, total, acest film într-unul de duzină.

Povestea scrisă de Jieho Lee, împreună cu Bob de Rosa, este împărţită în patru părţi. În fiecare dintre ele prezentându-ni-se momente-cheie din viaţa unui personaj. Astfel, filmul debutează cu încercarea lui Happiness (Forest Whitaker) de a se îmbogăţi, jefuind o bancă; continuă cu povestea unui gangster care are posibilitatea de a vedea viitorul (Brendan Fraser), apoi, în prim-plan, apare personajul lui Sarah Michelle Gellar, pentru ca totul să se încheie cu eforturile lui Love (Kevin Bacon) de a-şi salva iubita de la moarte.

Download subtitrare “The Air I Breathe” click aici.

Dacă, pentru regizorul american, de origine coreeană, Jieho Lee, se pot găsi scuze: acesta fiind primul său lung-metraj, nu ştiu ce a fost în capul unor actori precum Andy Garcia sau Forest Whitaker de au acceptat nişte roluri cu mult sub valoarea lor. Brendan Fraser este de-a dreptul penibil, Julie Delpy trece prin faţa camerei fără a fi observată, în timp ce Sarah Michelle Gellar reuşeşte să treacă peste ridicolul personajului ei şi să ofere o prestanţă actoricească acceptabilă.

Singurul lucru bun la acest film pare a fi durata: doar 95 de minute.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.