Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

6

oscar 150x150 Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor Pe lângă multi-premiaţii Academiei Americane de Film există şi o categorie de ghinionişti. Mari ghinionişti. Adică, oamenii (producători, actori, regizori, etc) care au primit nominalizări la Oscar, dar au plecat acasă fără vreun premiu. Şi nu vorbesc aici de filmele care au primit 2-3 nominalizări şi nu au luat nimic. Nu. Mă refer la producţiile cu 9, 10 sau 11 nominalizări şi care nu au luat nicio statuetă. Şi nu este vorba de anonimi, ci de personalităţi importante ale acestei industrii poate nu au primit aprecierea cuvenită din partea Academiei Americane la un moment din cariera lor. Mai jos aveţi lista marilor învinşi la Oscar.

The Turning Point (1977)

A avut 11 nominalizări, inclusiv pentru film, regie, actori, scenariu şi coloană sonoră. Cam tot atâtea câte au avut, de exemplu, The Lord of The Rings: The Return of The King, Amadeus şi Gandhi. Numai că spre deosebire de acestea, The Turning Point a plecat acasă fără vreo statuetă. Un film despre lumea baletului cu Shirley MacLaine şi Anne Bancroft în rolurile principale.

turning point Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

The Color Purple (1985)

Tot 11 nominalizări şi pentru acest film. De această dată, în rolul ghinionistului principal se află regizorul Steven Spielberg care spune povestea unei femei de culoare în America începutului de secolul XX. Povestea nu a impresionat Academia şi în ciuda nominalizărilor importante a plecat acasă fără premiu. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Danny Glover, Whoopi Goldberg şi Oprah Winfrey.

colorpurple Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

Gangs of New-York (2002)

Cred că nici în cele mai negre coşmaruri Martin Scorsese nu şi-a imaginat că din 10 nominalizări la Oscar cu acest film nu va lua nici un premiu. Iar dintr-un mare favorit a ajuns un şi mai mare învins. Un film despre New-Yorkul de la mijlocul anilor 1800, cu Leonardo DiCaprio şi Daniel Day Lewis în rolurile principale.

gangsofny 300x198 Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

The Little Foxes (1941)

Este primul mare ghinionist al Oscarurilor. Adică, primul film care are un număr mare de nominalizări, dar nu primeşte niciun premiu. Din cele nouă nominalizări, cele mai importante sunt pentru actriţe, film, regie, scenariu.

littlefoxes 300x226 Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

Peyton Place (1957)

Istoria se va repeta după 16 ani. Peyton Place va fi nominalizat tot la nouă categorii, printre care actori în rol principal, secundar, film, regie, dar va pleca acasă cu mâna goală.

peitonplace 300x126 Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

Quo Vadis! (1951)

Un film celebru, după un roman şi mai celebru al lui Sienkiewicz, cu o distribuţie importantă a primit opt nominalizări la Oscar, dar nici un premiu. O poveste de Roma în timpul împăratului Nero, cu Peter Ustinov, Deborah Kerr, Sophia Loren şi Elizabeth Taylor printre protagonişti.

quovadis Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

The Sand Pebbles (1966)

Tot opt nominalizări şi pentru această producţie care se desfăşoară în China anul 1926, cu Steve McQueen în rolul principal. Filmul este regizat de Robert Wise, cel care avea să ia Oscarul pentru The Sound of Music şi West Side Story.

sandpebbles 300x215 Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

The Elephant Man (1980)

Un film al lui David Lynch, nominalizat la opt categorii la Oscar, dar care nu a putut convinge Academia să primească măcar un premiu. Este vorba de povestea adevărată a unui personaj poreclit Elephant Man din cauza corpului deformat.

%name Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

Ragtime (1981)

Opt nominalizări la Oscar pentru filmul regizat de Milos Forman a cărei acţiune se desfăşoară în America începutului de secol XX.

ragtime 199x300 Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

The Remains of the Day (1993)

Şi această producţie cu Anthony Hopkins şi Emma Thompson în rolurile principale a fost nominalizată tot de opt ori la Oscar. Ca şi celelalte filme de pe listă nici acesta nu a primit vreun premiu. Dar, cum este cazul mai multor filme de pe această listă, valoarea nu-i este dată de numărul Oscarurilor.

The Remains of the Day Top 10 ghinionişti ai Oscarurilor

6 COMENTARII

  1. King Kongul din 1933, daca la el te referi, nu a fost nici macar nominalizat, iar Citizen Kane are un Oscar din 9 nominalizari.

  2. Ideea e ca in articol se regasesc doar filme cu multe nominalizari, intre 8 si 11 nominalizari, si care nu au luat nici macar un premiu. Ca sunt si alte filme care nu au luat Oscarul (cu mai putin de 8 nominalizari) sau ca nu au fost nominalizate (cum este si cazul lui Meet Joe Black) este o alta discutie care nu face tema articolului de mai sus.

  3. Unul dintre marii ghinionisti ar putea fi si Kevin O’Connell, care are 20 de nominalizari la Oscar, pentru categoriile: Best Achievement in Sound si Sound Mixing, dar nu a castigat niciodata! 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.