Cele 10 filme nominalizate la Oscar 2011

7

Zece filme au primit o nominalizare pentru unul dintre locurile disponibile la “Best Picture“, categoria cea mai ravnita din cadrul Premiilor Oscar. In ordinea numerelor de pe tricou o sa va spun cateva lucruri despre fiecare dintre ele. Sau daca nu va spun eu, cineva de la filmetari tot o sa va spuna. Mai jos aveti cateva randuri din fiecare review pe care fiecare dintre cele 10 filme il are pe siteul nostru drag. Parerile vor fi impartite, cel mai bun sa castige 🙂

(urmareste rubrica filmetari.com/oscar pentru alte articole dedicate)

127 Hours

“Danny Boyle, regizorul lui Slumdog Millionaire, revine “pe piata” cu o productie primita cu multe aplauze de catre criticii din toata lumea. Iar eu, ca simplu spectator, o sa-i acord o nota in rand cu mai marii nostri creatori de opinii.” (recenzia completa)

127hours 1 460x236 Cele 10 filme nominalizate la Oscar 2011

Black Swan

“Desi este un film interesant, ce a primit 4 nominalizari la Globurile de Aur de anul acesta, Black Swan nu este un film ce va fi gustat de toata lumea. Este dificil de urmarit, dramatic si psihologic si nu vi-l recomand daca aveti o zi proasta.” (recenzia completa)

Winter’s Bone

“Winter’s Bone este un film de un realism dur, violent aflat la granita dintre filmul noir si southern gothic. O drama psihologica despre cultul familiei si puterea legaturilor de sange, despre obstacolele si sacrificiile facute in numele persoanelor iubite.” (recenzia completa)

Inception

“Am plecat spre filmul acesta cu gandul ca ma duc la o productie de nota 9,3 (pe imdb) gandindu-ma ca s-ar putea sa-mi fie inselate asteptarile. I-am dat nota 10, desi cred ca urmatoarea data cand o sa-l vad o sa-mi placa si mai mult.” (recenzia completa)

inception1 460x344 Cele 10 filme nominalizate la Oscar 2011

Toy Story 3

“Au trecut 11 ani de la ultimul Toy Story şi 14 ani de la filmul care deschide această trilogie. Un timp îndelungat şi poate multă lume s-a întrebat care vor fi întâmplările prin care vor trece Woody, Buzz şi ceilalţi colegi ai lor. Timpul a trecut şi pentru eroii noştri, doar că jucăriile nu îmbătrânesc, în timp ce copiii care se joacă cu ei, da.” (recenzia completa)

The Social Network

“Articolul pe care o sa-l cititi in continuare este o lauda totala a ceea ce este acest film. Regizorul lui “Fight Club” si al, mai recentului, “The Curious Case of Benjamin Button” a reusit sa transforme povestea infiintarii retelei sociale Facebook intr-un film impresionant. ” (recenzia completa)

social network 460x310 Cele 10 filme nominalizate la Oscar 2011

The Fighter

“Micky si Dikie sunt Mark Wahlberg si Christian Bale, in povestea celebrului boxeor “Irish” Micky Ward, sportiv ce a atins apogeul carierei undeva in anul 2000. Interesant este de stiut faptul ca intre 2001 si 2003 acesta a avut trei meciuri cu Arturo Gatti, cel care in iulie 2004 i-a luat centura de campion mondial lui Leonard Doroftei.” (recenzia completa)

The Kids Are All Right

“Vi se întâmplă să refuzaţi un film dintr-un motiv de genul je ne sais quoi? Cam asta mi s-a întâmplat şi cu “The Kids Are All Right” doar că între timp au intervenit şi nişte nominalizări la Globurile de Aur şi-mi cam place să comentez în cunoştinţă de cauză. Aşadar, “The Kids Are All Right” să fie. ” (recenzia completa)

The King’s Speech

“The King’s Speech este în primul rând filmul lui Colin Firth. Actorul reuşeşte o nouă creaţie de excepţie, la scurtă distanţă după rolul din A Single Man. Productia este probabil cel mai bun film britanic din 2010 şi o producţie care nu trebuie ratată de cei atraşi de filme de calitate.” (recenzia completa)

kings speech1 460x306 Cele 10 filme nominalizate la Oscar 2011

True Grit

“Hailee Steinfeld este fetita care a implinit 15 ani in ziua in care filmul a avut premiera internationala si care le ia fata mai “greilor” Matt Damon si Jeff Bridges. Cu No country for old men credeam ca am inceput sa urasc genul asta de filme. Actorii si 3 ani de filme plictisitoare au facut diferenta. Si da, si “True Grit” este un film plictisitor. Dar parca plictisitor de bun.” (recenzia completa)

Concluzia? Spuneti-va acum preferintele, pentru ca dupa razboi multi viteji s-arata! 😀

7 COMENTARII

  1. Nu cred ca mai este nevoie sa spun cine ia best picture, pentru ca este destul de evident dupa mine. Clar “The king’s speech” care si domina la numarul de nominalizari, desi acesta nu poate fii considerat un motiv.

  2. Eu mizez pe Social Network, dar imi doresc sa castige Inception. Adevarul este ca David Fincher aduna cativa pusti si reuseste sa realizeze un film destul de bun. Si chiar jesse ala a jucat bine de tot, mi-a placut. In schimb trebuie sa vad The king’s speech. Asta este opinia mea temporara.

  3. Filmele făcute după cazuri reale sunt foarte înşelătoare, pentru că majoritatea apreciază mai mult cazul decât filmul în sine. Iar criticii de film, inclusiv cei care aleg câştigătorii la Oscar de asta o să ţină cont, cum a povestit regizorul povestea asta, nu de poveste în sine.

  4. @alex Poate ca tie iti place acel film dar problema nu se pune asa. Nu conteaza care este cel mai bun film din punctul tau de vedere ci din punctul de vedere al academiei. Nu mai spun ca cel mai bun film dintr-un anumit an castiga foarte rar. “Batalia” din acest an pentru cel mai bun film se da ca de obicei intre 2 filme care pana acum si-au cam impartit premiile pe la diferite festivaluri, acestea fiind “The Social Network” si “The King’s Speech”. Cred ca tuturor ne-ar placea sa avem parte de o surpriza si sa castige filme precum “Black Swan” sau “Inception” dar din pacate cei de la academie se bazeaza pe alte criterii atunci cand desemneaza castigatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.