True Grit (2010)

7

Of, Fratii Coen. De stiam de la inceput ca este vorba de un film de-al lor parca ar fi fost o idee mai buna sa-l las pe Cinefilul sa faca un review. Dar daca tot m-am apucat, hai sa-i dam si de capat. Hailee Steinfeld este fetita care a implinit 15 ani in ziua in care filmul a avut premiera internationala si care le ia fata mai “greilor” Matt Damon si Jeff Bridges. Si nu stiu cum sa va explic, dar cu No country for old men credeam ca am inceput sa urasc genul asta de filme. Actorii si 3 ani de filme plictisitoare au facut diferenta. Si da, si “True Grit” este un film plictisitor. Dar parca plictisitor de bun. Daca ar fi lasat doar replicile pustoaicei si ar mai fi taiat din acel drum anevoios poate si succesul comercial ar fi fost mai mare (nu zic ca nu a fost).
true grit poze 1 460x305 True Grit (2010)

True Grit este un film despre o fata care vrea sa-l prinda pe ucigasul tatalui sau. Iar pentru asta angajeaza un serif care sa-l gaseasca si sa-l aduca in fata legii. Si, (pentru ca si Matt Damon trebuia sa joace in film) in acelasi timp un politist texan incearca sa-l captureze pentru o recompensa mare. Urmarind povestea cartii lui Charles Portis din 1968, aceasta a doua ecranizare trece cu mult peste clasicele westernuri adancind caracterul personajelor, scotand in evidenta niste buni actori.
true grit poza 2 460x305 True Grit (2010)

Este filmul cu cele mai mari incasari, dintre cele 15 ale fratilor Coen (6 dintre ele fiind nominalizate la Oscar, iar 8 la Globul de Aur) si va deschide Festivalul de Film de la Berlin (februarie 2011). In rest, nu am foarte multe lucruri de scris despre film. Este un film bun, insa din categoria celor pe care nu le revezi la un interval scurt de timp. Sper ca nu va lua Oscarul si nu zic ca nu-l va lua pentru ca de obicei filmele despre care am zis ca “nu are nicio sansa” au plecat acasa cu celebra statueta.

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. Nu va lua Oscarul, probabil o nominalizare la cel mai bun film si cam atat. Fratii Coen au avut momentul lor de glorie la Oscar si nu cred ca lucrurile se vor repeta prea curand.

  2. […] Speech’ ‘The Social Network’ “127 Hours” ‘Toy Story 3′ ‘True Grit’ ‘Winter’s […]

  3. […] dar True Grit este o bucată de cinematografie adevarata (si inca una buna). Floryan – FilmeTari “True Grit” este un film plictisitor. Dar parca plictisitor de bun. Daca ar fi lasat doar […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.