Winter’s Bone (2010)

8

Fiind la al doilea film de lung metraj, Debra Granik, reuseste cu Winter’s Bone, printr-o viziune aparte, sa adapteze romanul cu acelasi nume, scris de Daniel Woodrell. Filmul a primit numeroase premii la festivaluri internationale de gen, culminand cu premiul pentru cel mai bun film al anului la Sundance Film Festival. Filmul surprinde printr-un joc actoricesc exceptional venit din partea unor actori aproape necunoscuti, in special cel al erionei filmului interpretat de Jennifer Lawrance.
winters bone Winter’s Bone (2010)

Ree Dolly are 17 ani si locuieste impreuna cu fratele , sora si mama catatonica intr-un orasel izolat din munti. Tatal este disparut, familia nu stie nimic nimic despre el, Ree Dolly fiind cea care isi intretine familia cu greu. Tatal, un pierde-vara traficant de droguri, isi amanetase locuinta pentru a-si plati cautiunea ca sa scape de inchisoare. Seriful vine sa il caute ca sa se prezinte la tribuna, in caz contrar Ree si familia sa vor pierde tot. Pentru a-si salva fmilia, Ree Dolly trebuie sa isi gaseasca neaparat tatal, mort sau viu. Fata incepe sa isi caute tatal, dar nimeni nu vrea sa o ajute pentru ca facea parte dintr-un clan cu un cod de tacere foarte strict, membrii familiei fiind si ei implicati in afaceri murdare. Pe parcursul cautarilor sale, fata indura multe greutati. Este baututa si incearca sa se inroleze in armata pentru a face rost de bani, primind mai tarziu ajutor din partea fratelui tatalui sau. Cautarea ei aduce la suprafata secrete al clanului familiei sale care, in final, o vor conduce pe Ree Dolly la aflarea adevarului intunecat despre tatal ei.
winters bone 2 460x306 Winter’s Bone (2010)

Winter’s Bone este un film de un realism dur, violent aflat la granita dintre filmul noir si southern gothic. O drama psihologica despre cultul familiei si puterea legaturilor de sange, despre obstacolele si sacrificiile facute in numele persoanelor iubite.

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

  1. […] Daca miercurea trecuta am aflat alegerile calificate la predictorul premiilor Oscar, si anume, Writers Guild Awards, iata ca astazi membrii AMPAS s-au decis si ei cu privire la scenariile eligibile pentru Academy Awards 2011. Nu numai ca numarul de titluri este mult mai generos fata de lista WGA, dar astazi aflam si detalii despre ce compozitii muzicale originale s-au incadrat in regulament. Printre cele 241 de scenarii alese de AMPAS – 134 originale, 107 adaptate – se afla si cele respinse de WGA, ca : The King’ s Speech, Toy Story 3 sau Winter’ s Bone. […]

  2. […] ‘Black Swan’ ‘The Fighter’ ‘Inception’ ‘The Kids Are All Right’ ‘The King’s Speech’ ‘The Social Network’ “127 Hours” ‘Toy Story 3′ ‘True Grit’ ‘Winter’s Bone’ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.